Au început lucrările în Parcul Carol! După refacerea sistemului de iluminat, acum se decolmatează lacul

Parcul Carol

Au început lucrările în Parcul Carol, anunță viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu. În această săptămână, administrația Capitalei se ocupă de decolmatarea lacului din Parcul Carol, operațiune despre care viceprimarul afirmă că nu a mai fost făcută de 20 de ani.

”Săptămâna aceasta ne ocupăm de lacul din interiorul parcului Carol, după ce săptămâna trecută am reabilitat sistemul de iluminat.

Lacul Carol nu a mai fost decolmatat de cca. 20 de ani, ceea ce face ca stratul de aluviuni depuse să varieze între 25-80 cm, iar în zona podului de acces la insulă, adâncimea apei să rămână de doar 20 cm. Acest lucru face practic imposibilă trecerea cu barca pe sub pod, atât în scop de agrement, cât și pentru curățarea luciului de apă.

Lucrările pe care le derulăm în această săptămână vor face ca adâncimea apei pe toată lungimea brațului să ajungă la aproximativ 1 metru și, în plus, vor îmbunătăți aspectul apei, creând un spațiu frumos și relaxant în care oamenii să-și petreacă cu plăcere timpul liber.”, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =