Avem doua vesti proaste: pretul la gaze creste cu 6 lei, iar factura la energie electrica se scumpeste si ea

energie electrica

Autoritatile din domeniu reglementarii in Energie au anuntat, ieri, ca, in urma liberalizarii pietei de profil la data de 1 aprilie acest an, preturile la energie electrica si gaze vor creste, incepand cu al patrulea trimestru al acestui an. Mai exact, facturile la gaze si curent pentru populatie vor fi mai mari de saptamana viitoare, respectiv de la 1 octombrie.

Majorarea pretului la energie electrica de la 1 octombrie va fi, in medie, cu 3,45 lei pe luna pentru un consum de 100 kWh, a declarat, pentru Agerpres, Biculae Gavrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), dupa intrunirea de ieri a Comitetului Institutiei.

De asemenea, vicepresedintele ANRE, Amil Calota, afirma ieri ca si pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste cu aproximativ 6%, incepand tot cu data de 1 octombrie.

Noul pret este o consecinta (daca voi vreti sa-i spuneti efect sau beneficiu, nu va opreste nimeni) a liberalizarii pietei de energie care a avut loc la data de 1 aprilie 2017, respectiv a evolutiei preturilor pe bursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + five =