Brigada Rutiera anunta restrictii de circulatie sambata si duminica. Si RATB modifica traseele pentru pregatirea paradei de Ziua Nationala

Circulatia rutiera

Brigada Rutiera Bucuresti anunta, printr-un comuncat de presa ca traficul in mai multe zone din Capitala va fi restrictionat sambata si duminica (25 si 26 noiembrie), cu ocazia repetitiilor pentru parada de Ziua Nationala.

 • intre orele 4,00 — 16,00, va fi închisa circulatia pe axul central si banda I pe sos. Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, si benzile I si II pe sos. Bucuresti – Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe benzile III si IV pe sos. Bucuresti – Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere. De asemenea, va fi restrictionat traficul rutier si in Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede in Piata Montreal.
 • intre orele 7,00  – 16,00, va fi inchisa total circulatia (gradual, în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada) pe sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si intrarea in Piata Victoriei, pana la semaforul care face legatura cu bd. Aviatorilor si str. Paris, pe strazile adiacente, precum si pe str. Al. Constantinescu, intre bd. Marasti si Arcul de Triumf, bd. Maresal Averescu intre bd. Marasti si Arcul de Triumf, bd. Constantin Prezan intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle, str. Primo Nebiolo, str. Arh. Ion Mincu, str. Docentilor si pe str. Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe bd. Poligrafiei, bd. Marasti si str. Clucerului, pe durata deplasarii tehnicii si personalului.
 • intre orele 7,00 – 16,00, va fi inchisa circulatia si pe banda I de pe bd. Ion Mihalache, tronsonul cuprins intre bd. Nicolae Titulescu si intersecția cu str. Arh. Ion Mincu.
 • Brigada Rutiera anunta ca, in ziua de 30 noiembrie, incepand cu ora 10,00, pana pe 1 decembrie, ora 20,00, va fi restrictionat traficul rutier pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf catre Manastirea Casin si pe sos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, si incepand cu ora 14,00, benzile I si II, din Piata Arcului de Triumf sensul de mers dinspre bd. Ctin. Prezan catre Piata Presei Libere.
 • in zilele de 24, 25 si 30 noiembrie, incepand cu ora 22,00, pana in zilele de 25 si 26 noiembrie, respectiv 1 decembrie, ora 16,00, se va interzice stationarea autovehiculelor pe Aleea Pescarus, intre Intrarea Pescarus si Restaurant Pescaruș, cat si in alveolele de pe sos. Kiseleff, in zona Monumentului Infanteriei.

De asemenea, pe data de 1 decembrie, intre orele 6,00 – 16,00, se va restrictiona traficul rutier pe banda I de circulatie, pe bd. Aviatorilor, dinspre bd. Beijing catre str. Arh. I. Mincu si la necesitate banda I pe sensul de mers dinspre str. Arh. I. Mincu catre bd. Beijing, precum si pe breteaua adiacenta bd. Aviatorilor (respectiv Parcului Herastrau), intre rondul Pescarus si Piata Charles de Gaulle.

RATB modifica circulatia mijloacelor de transport din zona, pentru pregatirea paradei de Ziua Nationala

Avand in vedere masuri de restrictionare a traficului prezentate mai sus, in zilele de 25 si 26.11.2017 si 01.12.2017, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va modifica circulatia mijloacelor de transport din zona, sub coordonarea agentilor de la Brigada Rutiera, astfel:

 • Linia 131 va functiona pe traseul de baza intre terminalul “Piata Romana” si Piata Charles de Gaulle, apoi modificat in ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti-Ploiesti, “Complex Comercial Baneasa”.
 • Linia 149 va functiona pe traseul de baza intre terminalul ,,Complex Comercial Băneasa’’ si intersectia Str. Baiculesti/Bd. Poligrafiei, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Poligrafiei, Str. Jiului, Bd. Gloriei pana la cap linie “Cartier Damaroaia”, cu intoarcere prin Str. Natatiei, Str. Jiului, Pasaj Poligrafiei, apoi traseul actual.
 • Linia 205 va functiona pe traseul de baza intre terminalul “Gara de Nord” si intersectia Bd. Ion Mihalache/Str. Al. Constantinescu, apoi modificat in ambele sensuri pe Bd. Ion Mihalache, Cal. Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, Str. Coralilor, Sos. Straulesti, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Bd. Gheoghe Ionescu Sisesti, apoi traseul de baza.
 • Linia 261 va functiona pe traseul actual intre terminalul “Complex Comercial Baneasa” si intersectia Sos. Gh. Ionescu Sisesti/Bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, Sos. Straulesti, Str. Coralilor, Str. Piatra Morii, cap linie “Cartier Damaroaia”.
 • Linia 282 va functiona pe traseul de baza intre terminalul “Gara Basarab” si intersectia Sos. Nicolae Titulescu/Bd. Banu Manta, apoi modificat in ambele sensuri, comun cu linia 182, pe Sos. Nicolae Titulescu, Bd. Iancu de Hunedoara, Cal. Dorobantilor, Piata Dorobantilor, Str. Av. Radu Beller, apoi traseul de baza.
 • Liniile 304 si 449 vor functiona pe traseul de baza intre terminalele “Laromet” respectiv “Otopeni” si intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti/Bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, Sos. Straulesti, Str. Coralilor, Str. Piatra, cap linie “Cartier Damaroaia”.
 • Linia 331 va functiona pe traseul de baza intre terminalul “Piata Romana” si Piata Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Cal. Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, cap linie “Cartier Damaroaia”, cu intoarcere pe Str. Natatiei, Str. Jiului, Bd. Bucurestii Noi, apoi traseul initial.
 • Linia 330 va functiona pe traseul de baza intre terminalele “Faur” si “Piata Charles de Gaulle”, unde vor intoarce.
 • Linia 335 va functiona pe traseul de baza intre terminalele “Faur” si “Piata Charles de Gaulle”, apoi modificat in ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti – Ploiesti, terminalul “Complex Comercial Baneasa”.
 • Linia 362 va functiona de la terminalul “Piata Presei”, pe Bd. Expozitiei, Str. Av. Popisteanu, Bd. Ion Mihalache Piata Victoriei, Calea Victoriei, apoi traseul actual.
 • Pe sensul opus, linia 362 va functiona pe traseul actual intre terminalul “Mircea Voda” si  Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ion Mihalache, Str. Av. Popisteanu, Bd. Expozitiei, terminal “Piata Presei”.
 • Linia 780 va functiona pe traseul de baza intre terminalul “Gara Basarab” si intersectia Str. Clabucet/Bd. Ion Mihalache, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri, prin Bd. Ion Mihalache, Cal. Grivitei,  Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei, Str. Coralilor, Sos. Straulesti, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Sos. Bucuresti-Ploiesti, “Aeroportul Henri Coanda”.
 • Linia 783 va functiona pe traseul de baza intre terminalele “Piata Unirii” si “Piata Victoriei”, apoi modificat in ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti Ploiesti, “Aeroportul Henri Coanda”.

De asemenea, in perioada 23.11.2017 ora 10:00 – 01.12.2017 ora 20:00, statia de autobuze “Arcul de Triumf”, corespunzatoare liniilor 131, 331, 335, 362, 783, sens Piata Presei, va functiona pe Bd. Constantin Prezan, la cca. 35 m inaintea intersectiei cu Piata Arcul de Triumf, cu exceptia zilelor cu restrictie totala cand va fi suspendata.

In perioada 30.11.2017 ora 09:00 – 01.12.2017 ora 20:00, statia “Arcul de Triumf”, corespunzatoare liniilor 282 si 330, pe sensul catre Gara de Nord, respectiv Piata Presei, se va reamplasa temporar pe Bd. Constantin Prezan, inaintea intersectiei cu Piata Arcul de Triumf, comun cu cele ale liniilor 131, 331, 335 si 783.

In aceasta perioada, statiile de autobuze “Muzeul Satului”, situata pe Sos. Kiseleff, sens Piata Victoriei, respectiv “Arcul de Triumf”, amplasata pe Str. Alexandru Constantinescu, sens Bd. Marasti, se vor suspenda.

In ziua de 01.12.2017, pentru preluarea calatorilor din zona, RATB va suplimenta numarul mijloacelor de transport pe liniile de tramvaie 41 si 42, precum si pe pe liniile de autobuze 105, 131 si 330.

Sursa: Brigada Rutiera Bucuresti / RATB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + 20 =