Bucurestiul a intrat din nou in Scenariul Rosu de pandemie. Revin cateva restrictii!

restrictii

Capitala a depasit astazi rata de incidenta a cazurilor de infectare COVID-19 de 3,32 la mia de locuitori, ceea ce inseamna ca bucurestenilor le vor fi impuse noi restrictii, conform scenariilor stabilite deja de autoritati.

Potrivit Prefectului Capitalei, in Bucuresti vor fi aplicate aceleasi restrictii stabilite pentru Scenariul Rosu, dar vor fi discutate in cursul zilei de maine si cateva solutii pentru reducerea aglomeratiei din mijloacele de transport. Cel mai probail va fi vorba despre suplimentarea numarului de autobuze.

Ce schimbari avem in Scenariul Rosu – noi restrictii

Conform scenariului rosu, atunci cand rata de incidenta depaseste 3 la mia de locuitori, scolile si gradinitele in care rata de vaccinare este sub 60% vor trece in online.

De asemenea, o alta prevedere impune reducerea gradului de ocupare pentru restaurante, cafenele, sali de spectacole, cinematografe si sali de fitness de la 50% la 30%.

Programul magazinelor ramane neschimbat – 05.00 – 22.00

Maine va avea loc o intalnire de lucru cu DSP si ISU in care se va discuta inclusiv problema aglomeratiei din mijloacele de transport in comun in contextul panedemiei, potrivit Prefectului Capitalei Alexandra Vacaru.

Puteti citi AICI Hotararea Nr. 2 din 12.01 2022 a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × five =