A fost aprobat bugetul Sectorului 4 pe 2024. Două treimi din bani merg în investiții

Eroii Revolutiei

Primăria Sectorulu 4 a anunțat că bugetul local pe 2024 a fost aprobat, ieri, în cea mai recentă ședință de consiliu.

Bugetul aprobat pentru acest an se ridică la 3,6 miliarde lei, din care 2,4 miliarde vor merge către investiții, potrivit unui comunicat de presă al administrație locale.

Aproximativ 1,5 miliarde de lei provin din fonduri europene nerambursabile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), restul provenind din programe guvernamentale (Programul Național de Investiții Anghel Saligny) și din bugetul local.

„Dintre cele șapte direcții de dezvoltare, educația va beneficia de o alocare bugetară considerabilă, în valoare de 500 de milioane de lei, din care vor fi finanțate cheltuieli precum: consolidarea, modernizarea și dotarea cu materiale și aparatură specifică de ultimă generație a unităților de învățământ aflate în administrarea Sectorului 4.

Totodată, alte 990 de milioane de lei vor fi investite în renovarea și eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, în timp ce pentru proiectele de infrastructură critică și pentru suplimentarea, întreținerea și regenerarea spațiilor publice, precum intersecția de la Eroii Revoluției, extinderea parcului Tudor Arghezi sau construirea pasajului de la Apărătorii Patriei, va fi alocată suma de aproximativ 900 de milioane de lei.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, din restul sumelor de până la 3,6 miliarde de lei, vor fi acoperite cheltuielile specifice pentru asistență socială, mentenanță obiective și ordine publică, asigurarea stării de salubritate a spațiilor publice, pentru întreținerea spațiilor verzi deja existente în Sectorul 4, pentru utilități, salarii și reparații curente.

            „Vorbim despre un buget istoric pentru Sectorul 4 nu numai pentru valoarea bugetului estimat pentru 2024, ci mai ales, pentru nivelul sumelor consistente  pe care le direcționăm către investițiile publice, mai bine de două treimi din veniturile totale. Dintre toate acestea, îmbucurător este faptul că reușim să atragem fonduri europene nerambursabile în sumă de aproximativ 1,4 miliarde de lei. Le mulțumesc atât colegilor alături de care lucrez la primărie pentru munca asiduă pe care o depun, cât și colegilor consilieri locali pentru votul acordat astăzi asupra proiectului de buget”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen + eight =