Primaria Sectorului 4 acuza directorii unor scoli ca au “omis” de la burse olimpicii din sector

cursuri gratuite

Daca in anii trecuti multi parinti acuzau Primaria Sectorului 4 ca nu mai acorda burse scolare decat in conditii pe care cei mai multi copii nu le pot indeplini, desi sunt foarte buni la invatatura, iata ca acum tocmai administratia locala lanseaza cateva “sageti” avand ca tinta unii directori de scoli din sectorul 4. Pe scurt, Primaria Sectorului 4 afirma, intr-un comunicat de presa, ca va oferi “stimulente financiare pentru olimpicii din Sectorul 4 omisi de directorii scolilor de pe listele de acordare a burselor”.

Primăria Sectorului 4 compensează, prin stimulente financiare, cuantumul burselor de performanță și de merit pe care patru elevi ar fi trebuit să le primească pentru participarea la olimpiade naționale și județene. Olimpicii au fost privați, însă, de aceste sume, din cauza unor erori ale directorilor unităților de învățământ“, se arata in anuntul primariei.

Potrivit sursei citate, stimulentele, in valoare totala de aproximativ 3.000 de lei, sunt acordate prin Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant (D.A.U.I), in baza unei Hotarari, adoptata in sedinta Consiliului Local al Sectorului 4, care a avut loc ieri (18 martie 2019). Astfel, trei dintre elevii care au participat la olimpiadele nationale au primit burse de performanta in valoare de peste 700 de lei fiecare, in functie de nivelul de invatamant. Elevii provin de la Scoala gimnaziala nr. 113, Scoala gimnaziala nr. 129 si Scoala gimnaziala Eremia Grigorescu. De asemenea, un elev al Colegiului National “Octav Onicescu”, care a participat la una dintre olimpiadele organizate la nivel judetean, a primit o bursa de merit in valoare de peste 760 de lei.

“Mai multa atentie!”

Ana Maria Mocanita, directorul general al Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4, afirma ca o singura eroare in intocmirea listelor cu elevii care merita sa fie recompensati poate da peste cap intreaga procedura:

Este nevoie de multa atentie in modul in care se intocmesc aceste liste in unitatile de invatamant. Chiar si o singura eroare bulverseaza intreaga procedura. Se ajunge la astfel de situatii, in care elevi merituosi sa nu primeasca recompensele financiare. As vrea sa fac, si pe această cale, un apel la directorii unitatilor de invatamant din Sectorul 4, la atentie sporita la intocmirea listelor pe care ni le transmit, pentru ca astfel de evenimente nedorite sa fie evitate”.

Potrivit autoritatilor, metodologia care stabileste conditiile de acordare a acestor burse pentru elevi a fost elaborata de Ministerul Educatiei, iar dosarele intocmite pentru elevi sunt avizate de consiliile de administratie ale scolilor si transmise conducerii unitatilor de invatamant, fiind centralizate de secretariatele scolilor. De aici, listele, fara date nominale, pe care sunt inscrise doar numarul si tipul burselor, ajung la autoritatea locala.

CITESTE SI: Ce se intampla cu bursele pentru elevii din Sectorul 4 – cand ar trebui sa ajunga banii la copii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − 12 =