72 de cadre medicale de la spitalul Sfantul Ioan, trimise in izolare in urma contactului cu o pacienta confirmata cu coronavirus

spitalul

Grupul de Comunicare Strategica (GCS), prin intermediul site-ului stirioficiale.ro, anunta ca in cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacienta cu varsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializa in sectia de nefrologie si dializa a unitatii sanitare.

Potrivit sursei citate, pacienta este asimptomatica si a fost transferata la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. In sectia respectiva mai realiza proceduri de dializa un alt pacient care a fost, de asemenea, transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

In  acest caz a fost declansata o ancheta epidemiologica. Pana la finalizarea acesteia, conducerea unitatii sanitare a luat decizia de a trimite in izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfasurau activitatea in aceasta sectie, in ture. De asemenea, celor 9 rezidenti de pe sectie li s- a solicitat sa ramana acasa.

O precizare importanta: toate cadrele medicale sunt asimptomatice si vor fi testate, mai anunta GCS.

SURSA

SURSA FOTO: DIGI24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty + 10 =