De ce au ramas fara apa calda si caldura doua spitale din sectorul 4, Robanescu si Marie Curie

spitale

Primaria Capitalei si RADET au decis explice, in sfarsit pentru toata lumea de ce au ramas fara apa calda si caldura doua spitale importante din sectorul 4. Precizarile vin insa ca urmare a aparitiei in presa a unor informatii legate de subiect, nicidecum ca un anunt pe care probabil ca autoritatile ar fi trebuit sa il faca mai din timp.

Iata ce spune PMB in legatura cu oprirea temporara a agentului termic la Marie Curie si Robanescu.

“In legatura cu informatiile aparute in spatiul public, potrivit carora “Spitalele de copii Marie Curie si Robanescu raman iar fara apa calda si caldura”, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

In zona Progresul din sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimenteaza jumatate din sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani.

Dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale Magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate.

Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.

In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitaliceasca are obligatia de a asigura cate o sursa suplimentara pentru fiecare agent termic, respectiv apa calda si caldura, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea si verificarea constructiilor spitalicesti si a instalatiilor aferente acestora: „In vederea asigurarii continuitatii in livrarea de energie termica se vor lua masurile corespunzatoare, astfel incat sa existe insa o sursa suplimentara pentru fiecare agent termic”.

Reprezentantii RADET au informat, inca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie Bucuresti, de lucrarile ce vor fi efectuate, astfel incat aceasta sa poata lua masurile necesare, conform obligatiilor legale ce ii revin.”

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 5 =