Cand se deschide cea de-a doua gura de metrou de la Statia Tineretului

Tineretului

In iulie anul trecut scriam despre construirea celor doua noi guri de metrou de la statia Tineretului. Avand ca termen de finalizare august 2017, este deja inutil sa mai spunem ca s-a intarziat deja mult finalizarea macar a uneia dintre noile intrari in statia Tineretului. Ca si data trecuta, am dat o fuga pana pe santierul din zona sa vedem cum stau lucrurile si …lucrarile. Iata ce am descoperit si ce am aflat chiar de la cei cativa muncitori de la noua gura de metrou Tineretului.

Cat  de mult s-a avansat cu lucrarile fata de luna iulie 2017 (cand scriam un articol pe aceeasi tema)? Pai, in primul rand a aparut liftul care va deservi noua gura de metrou de la Tineretului. In rest, daca arunci o privire de contribuabil profan asupra santierului, gasesti cam aceleasi detalii ca si anul trecut: mormane de pamant si noroi, si utilaje, si parca iti vine sa spui ca proiectul Metrorex se termina la sfantul asteapta.

Unul dintre muncitorii de pe santier cu care am reusit sa intram in vorba ne contrazice, insa: “Nu mai e mult de lucru. In interior totul e aproape gata, si scara rulanta e montata, mai trebuie facute cateva finisaje“. Il mai intrebam cam cand crede ca se finalizeaza toata lucrarea si ne spune ca in vreo doua, trei luni, asa, dupa estimarea lui. Apoi, adauga ca, oricum, dupa ce se termina pe partea asta (gura se afla pe partea stanga a bulevardului Cantemir, sensul de mers spre fostul restaurant Budapesta), incep lucrarile si vizavi, la cea de-a treia gura de metrou.

S-a mai intarziat un pic la suprafata ca a fost ninsoarea asta de acum si nu s-a putut lucra deloc, da’ in subsol s-a lucrat“, ne mai spune muncitorul.

Informatiile pe care le-am aflat nu sunt oficiale, desigur, dar uneori parca punem mai multa baza in ceea ce ne spune un muncitor, decat in estimarile alea oficiale care zac si acum, deja sterse de timp, ploaie si ninsoare, pe panoul cu informatii despre santier…

Iata cateva imagini de la fata locului:

Va reamintim ca valoarea contractului este de 16.922.127,78 lei (fara TVA), adica vreo 3,8 milioane euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + 6 =