Cand vorbesc doi oficiali din guvern de pandemie, adevarul e undeva la mijloc. Iar asta e o mare problema!

pandemie

O sa spuneti ca am innebunit si ca va servim zilnic texte care in loc sa aiba legatura directa si exclusiva cu sectorul, batem campii pe tema pandemiei. Adevarul este ca simtim nevoia sa iesim din sector, mai ales cand ne intriga anumite decizii luate de autoritati si care ne afecteaza pe toti, indiferent de sectorul in care locuim. De data asta ne intriga, si nu este prima data, modul copilaresc in care se contrazic mai marii tarii atunci cand vine vorba de pandemie.

O sa facem un mic “studiu” de caz in continuare, luand doua declaratii antagonice, propagate la o distanta de o zi una de cealalta, dar mai ales venite de la oameni care ar trebui sa ne insufle cea mai ridicat grad de incredere atunci cand e vorba despre pandemie: ministrul Sanatatii si premierul Romaniei.

Vlad Voiculescu (fatalistul) in 4 aprilie 2021:

„Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului şi atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (…) Nu cred că există nicio îndoială în momentul acesta că avem în stânga şi în dreapta o prăpastie.”

Florin Citu (optimistul) in 5 aprilie 2021:

“În ceea ce privește situația epidemiologică, la acest capitol, lucrurile s-au stabilizat. Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Acest comitet interministerial este primul pas, iar din comitet vor face parte reprezentanți ai tuturor ministerelor.”

Cu alte cuvinte, noi in gura cui trebuie sa ne uitam, domnule ministru al Sanatatii, domnule premier Citu? De ce trebuie de un an de zile sa facem media declaratiilor voastre ca sa nu innebunim de tot?

CITESTE SI: OPINIE: Cat de periculos este jocul de-a teoria conspiratiei pe tema noului coronavirus? Poate fi mortal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × three =