Care sunt candidații știuți până acum la Primăria Capitalei la alegerile din toamna viitoare!

Alegerile Locale

Alegerile Locale vor avea loc în septembrie 2024, pe 22 sau 29, după cum vom afla, cel mai probabil, în curând. Chiar dacă de moment ne mai desparte aproape un an, deja principalele partide și jucători politici independenți încep să tatoneze electoratul. Cu alte cuvinte, avem deja primele nume importante vehiculate pentru candidaturi la Primăria Capitalei, unele confirmate oficial, altele cu șanse mari să fie nominalizate.

O primă confirmare vine de la Nicușor Dan, actualul primar general. El a declarat, weekendul trecut, în cadrul unei emisiuni televizate, că va candida la alegerile locale de la anul ca independent și mizează pe susținerea partidelor care consideră oportună participarea sa în competiția pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Susținerea pentru Nicușor Dan ar putea veni fie din partea PNL și eventual a USR, fie din partea așa-numitului „Bloc Democratic” pentru formarea căruia se poartă negocieri intense în acest moment între actualii parteneri de guvernare PSD și PNL. Însă, cum nașterea acestei alianțe electorale este destul de incertă acum, pentru a nu fi prins pe picior greșit, deci fără candidat, PSD a anunțat, chiar prin vocea președintelui partidului, Marcel Ciolacu, că Gabriela Firea va beneficia de susținerea partidului pentru funcția de primar general în alegerile din 2024. În plus, la democrați există multe voci care afirmă că Robert Negoiță sau Daniel Baluță, primarii în funcție de la sectorul 3, respectiv sectorul 4, ar fi opțiuni bune pentru următoarele alegeri locale. Apele sunt tulburi momentan, așa că niciuna dintre aceste variante nu trebuie exclusă.

În ceea ce privește PNL-ul, în cazul în care niciuna dintre variantele de mai sus, respectiv Nicușor Dan sau Gabriel Firea, nu vor fi agreate în forurile decizionale ale partidului, o a treia opțiune se conturează prin actualul primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Cert este că dacă PSD și PNL nu vor reuși să cadă de acord pentru susținerea unui candidat comun la alegerile pentru Capitală, de câștigat va avea un singur partid, și anume AUR. Candidatul AUR la Capitală este Mihai Enache și se pare că va fi anunțat oficial chiar în cursul zilei de azi, potrivit unor informații vehiculate în presa centrală. Mihai Enache are 34 de ani și a lucrat până în martie anul acesta ca director de investiții în Primăria Sectorului 4.

Momentan acestea sunt informațiile pe care le-am putut obține legat de alegerile locale pentru Capitală din 2024, însă vom reveni cu detalii de fiecare dată când acestea vor apărea, mai ales în contextul în care de câteva zile, după cum se poate observa apele electorale încep să se agite iar confirmările oficiale de candidați încep să curgă și ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − one =