Cat va costa iluminatul festiv de Paste si cine a fost cu ideea

RADET

Iluminatul festiv de Paste in centrul Capitalei este deja un subiect care a nascut dispute pro si contra, mai ales pe retelele de socializare. Primarul general a facut astazi cateva declaratii pe aceasta tema, indicand inclusiv cati bani va cheltui Municipalitatea pentru a decora centrul orasului.

Iluminatul festiv de Paste ar urma sa coste, potrivit Gabrielei Firea, primarul General al Capitalei, 176.300 de euro. E mult, e putin? Edilul Bucurestiului spune ca suma este mica in raport cu economiile pe care administratia le-a facut in ultimele opt luni.

Iluminatul festiv, incluzand aici beculetele, in jur de 1.300, manopera si energia electrica (vor costa – n.r.) 175.000 de euro. Un milion de euro l-am economisit de la Arena Nationala. Vreo 5 milioane de la firmele de avocatura care se imbogateau pe bugetul Capitalei si multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primaria Capitalei. (…) Avand in vedere cat de multe economii am facut la buget in aceasta perioada, cred ca putem sa alocam o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste“, a declarat Firea.

Primarul a mai spus ca sugestia decorarii centrului Capitalei cu beculete in perioda sarbatorilor pascale a venit chiar de la cetateni. Pe langa cele 1300 de beculete, primaria Generala intentioneaza si organizarea unui targ de Paste, in Piata Constitutiei, unde vor avea loc evenimente culturale si spectacole, dar si sa transforme Calea Victoriei in artera pietonala, in weekend-uri, pe perioada sarbatorilor.

Sursa: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × four =