Ce terenuri expropriază primăria pentru construirea unui centru educațional pe Bd. Metalurgiei. Avem locația exactă

școală

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat inițierea procedurilor de expropriere în vederea construirii unui nou spațiu destinat învățământului (școală, grădiniță, creșă), pe bulevardul Metalurgiei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4. Site-ul nostru a scris pe acest subiect în 6 octombrie, când reprezentanții administrației locale făceau primul anunț legat de intenția construirii în zonă a unei creșe, a unei grădinițe și a unei scoli, iar detalii puteți găsi AICI.

Potrivit primăriei, noul edificiu va fi ridicat pe o suprafață de peste 10.000 mp, în zona noilor terenuri de sport de pe bulevardul Metalurgiei. Vizate de expropriere sunt două terenuri alăturate, de 5.300 mp, respectiv 4.709 mp, “precum și a altor suprafețe constatate ca atare prin documentațiile tehnice”, după cum se arată în Hotărârea adoptată în cea mai recentă ședință de consiliu local, din data de 18 octombrie a.c.

Locația exactă a terenurilor care vor face obiectul exproprierii poate fi identificată cu ajutorul Google Maps:

Conform comunicatului de presă al primăriei de sector, noul complex educațional ce va cuprinde o școală, o grădiniță și o creșă, și care va fi construit de la zero, este absolut necesar având în vedere numărul mare de familii cu copii care locuiesc în zonă.

„Lângă cele 14 terenuri de sport pe care le-am amenajat în zona parcului Tudor Arghezi, comunitatea Sectorului 4 va construi de la zero, o creșă, o grădiniță și o școală. Sunt bucuros că acest proiect are votul consilierilor locali, pentru că domeniul educațional reprezintă o prioritate a dezvoltării comunității noastre. (…)”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × two =