Metrorex cumpara servicii de consultanta pentru inlocuirea caii de rulare de pe Magistrala 2 – Berceni-Pipera

Magistrala 2

Metrorex anunta, printr-un comunicat de presa, ca a aplicat in SEAP pentru achizitionarea ”servicii de consultanta, asistenta tehnica si supervizare lucrari pentru realizarea obiectivului de investitii -Imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori cu metroul pe Magistrala 2. Berceni – Pipera. Inlocuire cale de rulare si instalatii pe interstatii- ”. Momentan, este vorba de consultanta, iar lucrarile propriu-zise ar putea incepe prin luna mai 2020.

Am scris si noi pe acest subiect anul trecut in decembrie, cand Contidianul dezvaluia intentia companiei Metrorex de a demara lucrari de modernizare pe Magistrala 2 de metrou. Iata ca primul pas a fost facut, iar conform estimarilor initiale, prin luna mai a acestui an lucrarile ar putea sa fie incepute. Evident, stirea are doua parti: una buna si una rea. Partea buna este ca dupa finalizarea lucrarilor prin care se urmareste inclusiv schimbarea caii de rulare, pe Magistrala 2 de metrou se va circula mai bine, pentru ca ”va creste frecventa de operare si se va reduce durata de deplasare cu metroul”, dupa cum afirma cei de la Metrorex. Partea proasta, sau sa-I spunem mai putin confortabila, este ca pana la terminarea lucrarilor vor exista, cel mai probabil, si sincope in activitatea de transport pe Magistrala 2.

Va reamintim ca  jurnalistii de la Cotidianul afirmau, in decembrie 2019, ca

“Metrorex a scos la licitatie un contract de 450 de milioane de lei pentru inlocuirea caii de rulare pe Magistrala Berceni – Pipera, folosita masiv de corporatisti pentru a se duce la munca in principalul areal de birouri al Bucurestiului. In plus fata de inlocuirea sinelor, se vor face si lucrari de instalatii in interstatii, ceea ce inseamna ca traficul va fi restrictionat pe aceasta ruta, ba chiar si suspendat, Metrorex urmand a face precizari in acest sens”.

Trebuie spus, insa, ca majoritatea lucrarilor, care vor demara (probabil) din vara, vor fi facute in special noaptea si in weekend-uri.

Va prezentam in continuare comunicatul de presa publicat acum de Metrorex pe aceasta tema, cu precizarea ca nu aflam din el exact cand vor incepe lucrarile, compania urmand sa vina cu detalii in viitorul apropiat:

”Lansare anunt de participare pentru Servicii de consultanta, asistenta tehnica si supervizare lucrari pentru realizarea obiectivului de investitii ”Imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori cu metroul pe Magistrala 2. Berceni – Pipera. Inlocuire cale de rulare si instalatii pe interstatii”. 11.02.2020          Metrorex informeaza ca, pe data de 08.02.2020, a fost publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) anuntul de participare pentru procedura de atribuire a contractului de achizitie sectoriala având ca obiect: Servicii de consultanta, asistenta tehnica si supervizare lucrari pentru realizarea obiectivului de investitii ”Imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori cu metroul pe Magistrala 2. Berceni – Pipera. Inlocuire cale de rulare si instalatii pe interstatii”.

Procedura de atribuire aplicata pentru achizitia serviciilor mai sus mentionate este de tip ”licitatie deschisa”, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este data de 16.03.2020, ora 15:00.      

Valoarea estimata a contracului este 6.702.324,02 lei fara TVA. Sursele de finantare ale contractului ce urmeaza a fi atribuit sunt asigurate de la bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile in cadrul POIM 2014 – 2020. Durata estimata a contractului este de 108 luni.      

Contractul prevede asigurarea serviciilor de consultanta, asistenta tehnica si supervizarea lucrarilor necesare implementarii proiectului de modernizare (inlocuire) a caii de rulare si a instalatiilor de pe interstatii de pe Magistrala 2 de metrou. Imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori de pe Magistrala 2 de metrou va aduce beneficii prin cresterea frecventei de operare, reducerea duratei de deplasare cu metroul, cresterea gradului de confort al calatorilor, diminuarea cheltuielilor de operare si intretinere pentru Magistrala 2, dar si cresterea gradului de siguranta in exploatare.”

SURSA

1 Comment

  1. CDC

    May 5, 2020 at 3:10 pm

    Si cine a castigat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − five =