Magistrala de metrou Berceni – Pipera va intra in reabilitare

Berceni - Pipera

Cotidianul scrie ca Metrorex are intentia de a demara o serie de lucrari ample de modernizare a infrastructurii pe magistrala Berceni – Pipera, iar in consecinta traficul ar putea fi restrictionat, daca nu chiar suspendat.

Jurnalistii de la Cotidianul spun ca este de asteptat ca Metrorex sa faca mai multe precizari in viitorul apropiat. “Compania de stat Metrorex a scos la licitatie un contract de 450 de milioane de lei pentru inlocuirea caii de rulare pe Magistrala Berceni – Pipera, folosita masiv de corporatisti pentru a se duce la munca in principalul areal de birouri al Bucurestiului. In plus fata de inlocuirea sinelor, se vor face si lucrari de instalatii in interstatii, ceea ce inseamna ca traficul va fi restrictionat pe aceasta ruta, ba chiar si suspendat, Metrorex urmand a face precizari in acest sens”, scrie publicatia citata.

De asemenea, “In caietul de sarcini al licitatiei, se precizeaza ca unele lucrari se vor face noaptea, cand metroul nu merge, altele in week-end, cand traficul este mai redus, dar se precizeaza ca, ntr-o anumita etapa a lucrarilor, se va lucra si ziua, in cursul saptamanii. La acel moment, este de presupus ca, odata traficul restrictionat sau suspendat, va fi un chin in Bucuresti pentru angajatii care vor sa ajunga la serviciu si, inapoi, acasa.”

Ofertele trebuie depuse pana in luna mai a anului viitor, iar contractul are o durata de 4 ani, mai precizeaza sursa citata.

CITITI IN CONTINUARE PE COTIDIANUL

TE-AR PUTEA INTERESA SI: “Cica s-a depasit faza birocratica si incepe construirea statiei de metrou Centura…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 1 =