Cum a transformat DIGITALIZAREA un sediu de Taxe și Impozite în creșă în Sectorul 4

cresa

Prin 2021 scriam pe Sectorul4live despre anunțul primarului Daniel Băluță legat de transformarea Sediului de Taxe și Impozite de pe Nițu Vasile în creșă. Ieri, proiectul s-a și materializat, creșa DEGEȚICA fiind inaugurată.

„Noul spațiu dat astăzi în folosință a fost obținut ca urmare a reconversiei unei clădiri administrative aparținând autorității locale, în cadrul programului pe care comunitatea Sectorului 4 îl derulează deja, de mai bine de patru ani, cu privire la punerea în siguranță a tuturor clădirilor în care funcționează unități de învățământ. Înainte de reconfigurare, clădirea a adăpostit timp de mai mulți ani Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, fiind închisă odată cu digitalizarea completă a serviciilor publice în Sectorul 4. Acum, a fost renovată complet și adaptată special pentru a adăposti, în condiții de maximă siguranță și confort sporit, peste 100 de copii ai Sectorului 4.”, potrivit unui comunicat de presă al primăriei de sector.

Noua creșă Degețica găzduiește la parterul clădirii 5 grupe pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, fiecare dintre grupe fiind împărțită în trei spații cu funcțiuni diferite – sală de curs, dormitor și baie, iar la etaj, clădirea dispune de 4 grupe, ce vor funcționa în regim de centru de zi.

„Ca urmare a lucrărilor de reconfigurare, actuala clădire oferă copiilor și cadrelor didactice o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați utili, precum și o curte generoasă, de aproximativ 500 de metri pătrați, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei.  Clădirea este, de asemenea, eficientă energetic, având pe acoperiș un sistem modern de panouri fotovoltaice, ce vor susține energia electrică necesară pentru funcționare, atât în privința iluminatului, cât și a ventilației și sistemului de tratare și de purificare a aerului. 

Noua creșă va oferi, totodată, și un grad sporit de securitate, fiind supravegheată cu un modern sistem de camere video, montat atât în interior, cât și la exterior.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × 5 =