Inchiderea magazinelor la 18:00 sau cum ar putea fi acuzate autoritatile de zadarnicirea combaterii bolilor!

autoritatile

Pe Valea Prahovei sau pe Valea Oltului gasesti panouri pe care scrie “Atentie, cad pietre!”. La fel si prin centrul vechi din Bucuresti unde gasesti cam peste tot acelasi mesaj, adaptat la precaritatea tencuielilor vechilor cladiri. Dar nimeni nu face nimic pentru a opri circulatia pe Valea Prahovei sau pe Valea Oltului pentru a pune drumul in siguranta inainte de orice. La fel cum nu face nimic pentru a repara cladirile care se descompun. Declicul se intampla dupa ce pietrele s-au rostogolit pe sosea si au omorat pe cineva, ori dupa ce tencuiala cladirilor darapanate a ajuns pe caldaram sau in capul vreunui trecator. La fel si cu masurile anti-pandemie luate de autoritatile romane.

Magazinele se inchid la ora 18.00, iar lumea tipa tare anticipand ca se va produce aglomeratie. Lumea tipa pe tema asta inca dinainte ca autoritatile sa aplice masura. Dupa o saptamana si ceva de la intrarea in vigoare a noii gaselnite care in opinia autoritatilor va duce la scaderea interactiunii dintre oameni, recte la scaderea numarului de infectari, realitatea le da acelorasi autoritati balbaite cu firma in cap. Tot realitatea arata ca non-specialistii chiar au avut dreptate in fata expertilor bagati in fata pe toate canalele media.

Da, domnilor, daca inchideti magazinele la ora 18.00 lumea se ingramadeste sa cumpere, nu dintr-o nevoie urgenta a unor bunuri, ci dintr-un instinct de turma pe care orice psiholog care chiar a studiat comportamentul uman il va confirma si vi l-ar putea argumenta far niciun fel de dificultate. Dar nu, voi o tineti cu Batman, Batman…

Evident ca a venit si momentul in care autoritatile depasite (intotdeauna!) de realitate fac un pas in spate. O spun cu jumatate de gura ca masura inchiderii magazinelor la 18.00 ”e posibil” sa nu fi fost tocmai ok, dar nu sunt siguri ca lucrurile stau asa si ne-o trantesc p’aia cu “avem nevoie de niste studii”, de parerea expertilor care vor analiza daca restrictia are impact pozitiv au ba. A

propo de studii, puteti citi pe Adevarul ceva pe subiect, asta ca sa nu credeti ca suntem noi singurii care cauta nod in papura cuiva.

Ce urmeaza de acum putea fi anticipat fara niciun fel de efort inca de la inceputul aplicarii noilor restrictii. Asa ca Prefectul iese zilele trecute si ne anunta ca analizeaza daca masura inchiderii magazinelor de la 18.00 este buna. Cel mai probabil va ajunge la singura concluzie posibila, ca nu, NU este buna. Cel putin asa speram!

PS: Nu, nu suntem impotriva celorlalte restrictii si consideram chiar ca se impun in acest moment! Singura chestie care vrea sa bata logica e asta cu reducerea programului magazinelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − three =