NEWS ALERT! Procurorii DNA au descins la resedinta lui Ion Radoi, la USL Metrou si la primariile sectoarelor 3 si 5!

A venit scadenta, cum se spune! DNA a declansat in aceasta dimineata mai multe perchezitii la sediul USL Metrou, la resedinta de la Sinaia a liderului de sindicat Ion Radoi, dar si la sediilor primariilor de sector 3 si 5, in contextul in care in statiile de metrou din aceste sectoare, nu au fost inca dezafectate magazinele care functioneaza, conform declaratiilor autoritatilor, ilegal.

Mai tineti minte cand angajatii de la metrou au decis ca trebuie sa puna de-o greva “spontana” in varf de pandemie, in martie, fortand zeci de mii de bucuresteni sa ajunga la munca fie cu STB-ul, fie cu taxi-ul ori pe jos? Ei bine, tot atunci, ministrul Transporturilor facea plangere penala impotriva liderului USL Metrou, Ion Radoi, si a tuturor celor care au blocat activitatea de la metrou.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021. In cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, informeaza DNA, intr-un comunicat de presa remis in aceasta dimineata si preluat de Agerpres.

Pe langa acuzatiile de coruptie, procurorii ancheteaza si fapte precum “zadarnicirea combaterii bolilor”, dupa cum era de asteptat, avand in vedere ca oprirea fara niciun fel de avertisment a activitatii de la metrou, in timpul starii de alerta dictata de pandemia de coronavirus, a pus sanatatea bucurestenilor in pericol.

Va reamintim ca greva “spontana” a unei parti a angajatilor de la metrou a avut loc in 26 martie si a blocat activitatea de transport timp de 14 ore.

Desi nu au recunoscut nici pana acum, exista suspiciuni ca motivul grevei a fost legat de somatiile de desfiintare a spatiilor comerciale din statiile de metrou, spatii pentru care contractul de inchiriere dintre Metrorex (proprietar) si USL (beneficiar) expirase inca din 2018. Potrivit declaratiilor de atunci ale reprezentantilor Metrorex, “actiunea ilegala de ocupare a metroului bucurestean a produs pagube de 2.826.642 lei”

Vom reveni cu detalii

1 Comment

  1. Thor

    iulie 15, 2021 at 11:44 am

    Procurorii DNA fac ce stiu ei mai bine , fabrica dosare le tin la cutie si cand nu le convine ceva le da drumul . Radoi asta trebuia legat inca de acum 20 de ani

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 4 =