Cum puteti inchiria o parcare in Sectorul 4

Odata cu cresterea numarului de masini inmatriculate in Bucuresti, inchirierea unui loc de parcare a devenit tot mai problematica. Autoritatile au incercat de-a lungul timpului sa gaseasca o serie de solutii pentru extinderea spatiilor dedicate parcarilor, insa este clar ca problema este departe de a fi rezolvata. Ce puteti face in cazul in care sunteti posesor de masina si aveti nevoie sa inchiriati o parcare? Din pacate, lucrurile nu sunt sunt prea simple, mai ales ca va trebui sa vanati pur si simplu locul de parcare de resedinta pe vreti sa il inchiriati de la Primarie. Cum procedati?

Primul pas este sa mergeti la Asociatia de Proprietari (sau localari) si sa verificati disponibilitatea unui astfel de loc de parcare. Daca aveti norocul sa existe un loc disponibil pentru inchiriere, urmatorul pas este sa completati o cerere tip (o puteti obtine de la Serviciul Evidenta Parcari din cadrul Primariei Sector 4), ce va fi ulterior semnata si stampilata de catre Presedintele Asociatiei de Proprietari unde aveti domiciliul.

Pe langa cererea tip pentru inchirierea unei parcari de resedinta veti mai avea nevoie si de copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului, copie dupa contractul de comodat sau leasing (daca este cazul), copie dupa viza fiscala (atesta ca nu aveti datorii la bugetul de sector). Toate aceste documente vor fi depuse impreuna cu cererea tip la Registratura Serviciului Evidenta Parcari.

Mai trebuie sa stiti ca inchirierea parcarii de resedinta de la Primarie se face in baza unui acord pe un an de zile, cu posibilitate de prelungire.

Pentru alte detalii puteti contacta Serviciul Evidenta Parcari Sector 4 la urmatoarele numere de telefon: 021.460.12.92 / fax: 021.317.73.47

2 Comments

  1. George

    June 24, 2016 at 10:21 am

    Si daca asociatia de proprietari/administratorul nu mai are evidenta?Ei s-au ocupat la inceputul perioadei de aceste locuri.Acum fiecare are loc unde apuca….daca apuca, si daca se descurca.Din cate stiu nu mai exista decat evidenta de la Serviciul de evidenta parcari….si Doamne fereste sa afli de la ei cate locuri de parcare sunt libere/neplatite.

  2. Cristina

    January 25, 2017 at 9:04 pm

    Buna seara. Locuiesc in sect 4, Bdul Al. Obregia nr 28A. Va rog sa-mi comunicati cum pot intra in posesia unui loc de parcare, legal, platit, fara sa ma lupt cu nu stiu ce vecin sau lcatar dupa nu stiu ce straduta unde am gasit un lc nemarcat si am lasat masina. Nu-mi doresc facilitati! Imi doresc ceva legal! Mentionez ca am fost la administratorul blocului sa solicit un loc de parcare. Acesta mi-a spus: sa astept! Astept, dar ce fac cu masina intre timp?! Mentionez ca lucrez in Comuna Magurele, Ilfov, copilul il iau de la afterschool din Brancoveanu… dupa cum vedeti nu pot apela la mijloacele de transport in comun nu numai din motive de costuri (ar tb sa schimb vreo 6…. metrou, trolebuz, autobuz), ci si de timp! Nu as mai ajunge pana in ora 6 sa-mi iau copilul de la afterschool. Deci: se poate sa gasesc un loc, repet cu plata, unde sa las o amarata de masina?! Mi-am propus sa contactez si politia locala daca nu primesc nici un raspuns, poate dansii au mai multe informatii! Multumesc mult de intelegere! Semnat: o mama care a obosit sa caute un loc de parcare si sa se lupte cu vecinii “incomodati” ca ai parcat LANGA” ei!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − nine =