Daniel Baluta: “ONG-urile au un fetis, sa blocheze orice lucrare, orice proiect”

ONG

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a lansat, astazi, in cadrul unui interviu acordat jurnalistilor de la DCNews, un atac dur la adresa ONG-urilor care au incercat sa blocheze dinverse proiecte lansate de administratia locala.

“Au un fetis (ONG-urile – n.r.) si o bucurie nedisimulata de a nu se intampla nimic in acest oras. Stiti ce-i doare cel mai mult acum? Faptul ca la sfarsit, in momentul in care o lucrare este finalizata, oamenii vad ca au fost mintiti efectiv de aceste entitati. Pentru ca daca ei ne reproseaza ca am taiat pomi, evident, ca sa putem sa largim strazile respective, am taiat pomi, am taiat 500 de pomi si plantam 10.000. Este impobil sa discutam despre regenerare urbana, sa discutam despre extinderi, despre modernizare fara existenta unui cost de oportunitate. Exista niste sacrificii, insa toate aceste lucruri in aparenta rele pe care le facem sunt compensate fara niciun fel de problema de ceea ce construim ulterior”, a spus edilul.

“Repet, pentru un pom taiat, noi am plantat 10 pomi.”

In plus, mai afirma primarul, cam orice se face sau s-a facut in sector, de exemplu largirea arterelor principale de la doua la patru benzi, este privit de ONG-uri in acelasi mod negativ.

“Deja au (ONG-urile  – n.r.) niste sabloane. Prima data esti cel mai rau om din univers, un dusman al naturii etc. Dupa aceea, nu este bine nici cu strada (largirile de sosele – n.r.), ca o largim, dar nu trebuie sa schimbam bordurile. In viziunea lor, trebuie sa o largim fara sa schimbam bordurile. Sunt niste lucruri absolut uluitoare pe care le vedem. Au utilizat niste sabloane pe care, de-a lungul timpului, din diverse motive, alti colegi primari le-au generat si incearca sa faca din toata aceasta abordare o supa care le iese prost”

“Aceste ONG-uri nu fac altceva decat gherila urbana. De aceea, folosesc aceste prilej pentru a spune oamenilor urmatoarele lucruri. Sectorul 4 a plantat mii de pomi, planteaza mii de pomi si va planta mii de pomi, pentru ca ne intereseaza ca sectorul 4 sa fie un sector curat si sanatos, iar asta fara spatii verzi si fara verdeata nu putem sa facem”, a declarat Daniel Baluta.

Sursa: DCNews

CITESTE SI: Au fost terminate lucrarile de largire a strazii Luica!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen − 1 =