In curand dispar acele balcoane improvizate ale blocurilor de pe Nehoiu, Cretestilor si strada Costila. Urmeaza si alte zone!

balcoane

Primaria Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti va demara, in perioada imediat urmatoare, un amplu proiect de reconfigurare si de regenerare urbana a mai multor zone publice pe care le administreaza, vizand desfiintarea a sute de balcoane nesigure, construite ilegal pe fatada unor blocuri de locuit. Ulterior desfiintarii, balcoanele vor fi inlocuite cu contructii noi, modulare, autorizate conform legii si, foarte important, avizate de Inspectoratul pentu Situatii de Urgenta.

Potrivit primariei, primele doua zone ale sectorului in care vor incepe lucrarile de desfiintare a acestor balcoane sunt cele delimitate de strazile Drumul Cretestilor si Aleea Nehoiu, pe de-o parte si strada Costila, de cealalta parte.

“In ambele locatii, balcoanele construite in afara consolei blocurilor nu sunt doar nesigure si pot reprezenta oricand un pericol real, ci sunt si inestetice pentru oricine tranziteaza zona. In paralel cu montarea noilor constructii, imobilele asupra carora se intervine vor fi si reabiliate termic”, se arata intr-un comunicat de presa.

“(…) am gasit solutii pentru a inlocui aceste balcoane improvizate cu constructii avizate de arhitecti si care le vor oferi oamenilor atat plusul de spatiu atat de necesar dar care vor schimba si aspectul inestetic al cartierului”, spune primarul Baluta.

CITESTE SI: Totul despre noile masuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19 care vor fi aplicate incepand din 9 noiembrie!

1 Comment

  1. Cristian

    ianuarie 5, 2022 at 4:15 am

    Total fals .din contra se fac in continuare balcoane si in ziua de azi fara autorizatie de la primarie pana si administratorii de bloc au un astfel de balcon imens

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

13 − 2 =