Primaria s-a razgandit: acum propune eliminarea taxei de salubrizare pentru copiii pana in 7 ani

salubrizare

Scandalul provocat de taxa de salubrizare instituita de catre primaria Sectorului 4 si, evident, de sincopele in aplicarea acestei masuri par sa le fi dat, in sfarsit, de gandit celor din administratia locala. Astfel, primaria pare sa se fi razgandit si propune, intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul institutiei, eliminarea taxei de salubrizare pentru copiii pana in 7 ani.

Proiectul de Hotarare publicat pe site-ul primariei de sector, care este initiat chiar de catre primarul Daniel Baluta, se bazeaza pe un raport al Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, din care rezulta ca:

 “pentru copiii cu varsta intre 0 si 7 ani, poate fi oportuna o suspendare pentru anul 2019 a taxei de salubrizare in ceea ce priveste protectia si promovarea drepturilor copilului si regimul special de care se bucura copiii in ceea ce priveste aceasta protectie”.

Formularea este “fabuloasa” si probabil ca nici macar cel care a scris textul proiectului de hotarare nu poate nega asta. In loc de “poate fi oportuna o suspendare”, ar fi fost mult mai cinstit sa stea scris in proiect “a fost inoportuna taxarea copiilor”. Dar, dincolo de asta, intelegem ca decizia este luata pentru respectarea drepturilor copiilor, ca un soi de recunoastere indirecta a culpei de a nu fi fost respectat tocmai pana acum dreptul invocat… In fine, sa vedem partea plina a paharului, si anume ca parintii care au copii cu varsta de pana la 7 ani nu vom mai achita taxa de salubrizare, in 2019, si pentru acestia.

Evident, in proiectul de hotarare nu se pomeneste absolut nimic despre situatiia celor care au sedii sociale de firma in apartament si trebuie sa plateasca aceasta taxa desi nu au acitivitate acolo sau despre alte situatii bizare pe care Directia de Taxe si Impozite si contribuabilii le cunosc bine. Ca de exemplu, obligatia la plata a unor proprietari de firme desfiintate / radiate in urma cu multi ani. Basca, parca taxa a fost declarata ilegala de catre instanta… deci oricum nu mai intelegem absolut nimic.

Acum ramane sa vedem macar daca proiectul de hotarare amintit, si care propune modificarea Hotararii Consiliului Local Sector 4 nr. 9/2017, va fi discutat in curand si, desigur, daca va fi adoptat.

1 Comment

 1. verdi

  September 20, 2019 at 3:00 pm

  Buna ziua,

  Nu ati facut inca publica hotararea luata in urma primirii a Deciziei civile nr. 7034/10.12.2018 de la Curtea de Apel București. (dosar nr. 6389/3/2018)

  Va rugam sa ne comunicati ce s-a decis in privinta taxei de salubritate incasate abuziv in anul 2018 (restutuire /compensare 2019).

  Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + 10 =