Taxa de gunoi din Sectorul 4 a revenit la nivelul de 5.03 lei pana la decizia definitiva a instantei!

Sectorul 4

In urma unei decizii in prima instanta a judecatorilor, administratia locala a fost fortata sa revina la tarifele percepute anterior. Mai exact, dupa suspendarea Hotararii Consiliului Local Sectorul 4 prin care se majora taxa de salubrizare la 6 si respectiv 9 lei de persoana pe luna (in functie de venit), a ramas in vigoare hotararea mai veche a Consiliului Local, care fixa cuantumul taxei la 5,03 lei, de persoana, pe luna.

Edilul de la Sectorul 4 explica, intr-un comunicat de presa, ca:

“dupa suspendarea Hotararii Consiliului Local prin care se majora taxa de salubrizare la 6 si respectiv 9 lei de persoana pe luna (in functie de venit), a ramas in vigoare hotararea mai veche a Consiliului Local, care fixa cuantumul taxei la 5,03 lei, de persoana, pe luna.”

Potrivit Primarului Sectorului 4, cei care au platit taxa de gunoi pe prima jumatate de an, la vechile tarife, trebuie sa o achite si pe urmatoarele 6 luni, dar in cuantumul actual, urmand ca, in cazul in care se va stabili, printr-o Hotarare Judecatoareasca definitiva, ca taxa a fost majorata nejustificat, cei care au platit sumele majorate vor primi banii inapoi.

Este oficial: Consiliul Local Sector 4 a decis suspendarea taxei de salubrizare pe 2019, pentru copii

La inceputul lunii scriam despre intentia primariei Sector 4 de a suspenda taxa de salubrizare pe anul 2019, pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-7 ani., iar acum revenim cu o confirmare din partea administratiei locale.

“Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 9/ 2017 privind instituirea si incasarea taxei de salubrizare pentru toti utilizatorii serviciului, persoane fizice si juridice. Conform documentului, pentru a veni in sprijinul familiilor cu copii mici, s-a decis suspendarea taxei de salubrizare pe anul 2019, pentru micutii cu varste cuprinse intre 0-7 ani.”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sector 4.

Sursa: PS4

2 Comments

 1. Popa Angela

  December 25, 2018 at 12:46 pm

  Vreau să știu cum ne vom recupera banii plătiți anul trecut și cum vom primi alte decizii de impunere pentru anul 2019, având în vedere că le-am primit cu taxă veche, de 12 lei/luna de persoana

 2. verdi

  September 20, 2019 at 2:58 pm

  Buna ziua,

  Nu s-a facut inca publica hotararea luata in urma primirii a Deciziei civile nr. 7034/10.12.2018 de la Curtea de Apel București. (dosar nr. 6389/3/2018)
  Va rugam sa ne comunicati ce s-a decis in privinta taxei de salubritate incasate abuziv in anul 2018 (restutuire /compensare 2019).

  Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + fifteen =