Eveniment caritabil organizat in weekend pentru copiii cu autism, la Sun Plaza

autism

Vine weekend-ul si, pe langa relaxare si distractie, putem face si o fapta buna, participand la un eveniment caritabil organizat de Asociatia Help Autism, chiar in sectorul nostru, in incinta centrului comercial Sun Plaza.

Despre ce este vorba?  Despre un marator de “pedalat” si donatii care vor ajuta direct familiile care au copii ce sufera de autism.

Sambata 17 decembrie si duminica 18 decembrie, intre orele 14:00-20:00, peste 20 de persoane publice, printre care Gianina Corondan, Marius Chivu, Bogdan Alexandrescu (Chef Dexter), Sanziana Negru, Paul Georgescu – cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren – vor pedala cate 30 de minute pe o bicicleta statica asezata in zona intrarii principale din Sun Plaza.

Scopul “maratonului” de pedalat este tocmai ajutorul financiar oferit familiilor care au copii ce sufera de autism, precum si cresterea gradului de constientizare in randul comunitatii asupra nevoii de recuperare si integrare a copiilor cu autism in societate, anunta, printr-un comunicat de presa, Asociatia Help Autism.

Cel mai important este ca oricine poate face donatii pentru aceasta cauza nobila. Langa bicicleta statica va fi amenajata o urna, in care oricine doreste va putea sa doneze bani. Daca veti dona minim 40 de lei (echivalentul unei ore de terapie), in schimbul sumei veti primi o decoratiune pentru bradul de Craciun.

Precizam ca Asociatia Help Autism are 400 de copii in terapie si sustine peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru sanse cat mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 pana 8 ore de terapie zilnic… Anul trecut, in Romania erau inregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, insa numarul real al acestora se apropie de 30.000, conform datelor centralizate de  ONG-urilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + nineteen =