Nicușor Dan: ”Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală”

tramvai

Primăria Municipiului București analizează ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție a serviciului de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru extinderea infrastructurii de tramvai. Proiectul vizează construirea de noi linii de tramvai, pe o lungime de aproximativ 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului.

Primarul General, Nicușor Dan a declarat că:

”Facem pași concreți pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală. În acest moment, suntem în etapa de analiză a ofertelor celor doi participanți care s-au înscris la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate: METROUL S.A. și Intergroup Engineering S.R.L.”

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, achiziția este împărțită în 4 loturi:

  • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, care va lega linia 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21, spre strada Sfânta Vineri.
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.
  • Lotul 3 vizează prelungirea rețelei cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa.
  • Lotul 4 presupune extinderea cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, se mai arată în anunțul PMB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten + eight =