Firea vrea sa faca ce n-a reusit Oprescu: tramvaie suspendate in Bucuresti

suspendate

Mai tineti minte promisiunile de campanie ale lui Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, legate de construirea unor trasee suspendate de tramvai? Ei bine, actualul primar general al Bucurestiului, Gabriela Firea, spune ca in curand vor fi demarate lucrarile la aceste proiecte.

Prezenta la seminarul “Impreuns pentru dezvoltare durabila – Dezvoltarea regiunii Bucuresti-Ilfov”, primarul general al Capitalei a anuntat ca municipalitatea va demara, in scurt timp,  lucrarile pentru construirea unei linii suspendate de tramvaie.

“Este vorba despre tramvai suspendat si material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate in acest concept – o ruta Bucuresti – Magurele si Bucuresti – centura in zona de nord spre Ploiesti”, a declarat Gabriela Firea.

Sistemele de transport de tipul “monorail” sunt sisteme de metrou elevat, unde treul calatoreste pe o singura linie, ceea ce confera un grad de siguranta foarte mare, dupa cum scrie Agerpres. In plus, astfel de sisteme de transport public par a fi, cel putin in Bucurestiul sufocat de circulatia rutiera, singurele solutii viabile pentru mult-visata fluidizare a traficului.

Ne abtinem de la alte comentarii, desi proiectul in sine este putin cam futurist raportat, desigur, la cat de bine s-a descurcat actuala administratie cu alte proiecte pentru Capitala, unele mult mai banale. Dar, in fine, poate ca lucrurile incep sa se miste cat de cat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + three =