Gabriela Firea recurge la petitii online pentru Spitalul Metropolitan. Cate semnaturi a strans

Spitalul Metropolitan

Nu cu mult timp in urma, scriam despre scandalul care a avut loc in Consiliul General al Capitalei pe marginea construirii Spitalului Metropolitan. Pe scurt, proiectul propus de catre Gabriela Firea, Primaria Capitalei, era blocat de catre consilierii PNL si USR, care afirmau ca nu s-au respectat mai multe proceduri legale. Daca mai tineti minte, in sedinta respectiva Gabriela Firea ii acuza pe consilierii opozitiei ca saboteaza sanatatea bucurestenilor si spunea ca nu se va lasa pana cand Spitalul Metropolitan va fi construit. Iar ieri, primarul Capitalei anunta ca a facut o petitie online in acest sens, denumita “S.O.S. SANATATEA ROMANILOR!”. Petitia este sprijinita si de primarul sectorului 4, Daniel Baluta, care este medic de profesie, si care afirma ca un astfel de proiect este mai mult decat necesar pentru toti locuitorii Bucurestiului.

“Am semnat petitia pentru construirea Spitalul Metropolitan si a cladirii pentru Universitatea de Medicina si Farmacie, inclusiv campusul pentru studenti”, anunta, ieri, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea. In aceeasi postare, Firea ii indeamna pe bucuresteni sa-i urmeze exemplul. Se pare insa ca demersul edilului nu are prea mare succes in conditiile in care in cele doua zile de cand a fost deschisa petitia online au semnat in jur de 2600 de persoane… O fi asta un semn ca PSD-ul nu prea mai are putere de convingere nici macar asupra propriilor votanti? Probabil ca da. Si probabil ca numarul mic de semnaturi o va enerva pe Gabriela Firea mai ceva decat au reusit consilierii opozitiei, in sedinta trecuta.


Oricum, daca nu se bucura de sprijinul unui numar semnificativ de locuitori pentru proiectul amintit, macar primarul general are sustinerea, mai mult formala, desigur, a edilului de la sectorul 4, Daniel Baluta, care a postat si el pe Facebook indemnul ca oamenii sa semneze petitia. “Mai mult ca oricând, este nevoie de un spital nou în București! Atât ca primar al sectorului 4, dar mai ales ca medic, vă invit să semnați petiția de mai jos!”

Va reamintim ca propunerea de trecere in administrarea Primariei Capitalei a unui teren din Pipera, pe care se afla in acest moment o baza RATB, in vederea construirii aici a Spitalului Metropolitan, nu a intrunit voturile necesare in sedinta de Consiliu din data de 17 ianuarie. Consilierii PNL au votat impotriva propunerii, iar cei ai USR s-au abtinut, astfel incat proiectul nu a trecut, in lipsa a doua treimi de voturi „pentru”. Gabriela Firea i-a acuzat pe consilierii opozitiei ca blocheaza orice proiect propus de ea si ca vor sa ingroape Bucurestiul, doar pentru a pune bete in roate primarului general.

CITESTE SI: Circ si scandal in sedinta Consiliului General: „Ingropam Bucurestiul ca sa nu faca Firea proiecte”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − 3 =