Imbranceli intre protestatari si jandarmi in aceasta dimineata. Piata Victoriei, inchisa cu garduri pentru Targul de Craciun

Astazi dimineata, in jurul orei 09.00, lucratorii Primariei Capitalei au inceput montarea gardurilor in zona alveolei centrale din Piata Victoriei pentru delimitarea spatiului in care va fi organizat Concertul de Craciun. Nici protestatarii nu au lipsit din Piata Victoriei si chiar au incercat sa demonteze gardurile puse lucratorii primariei.

In cele din urma a fost nevoie de interventia jandarmeriei si s-au inregistrat cateva incidente minor, mai exact imbranceli intre jandarmi si protestatari. La ora transmiterii acestei stiri, gardul montat de primarie era deja pus la pamant de protestatarii care se opun organizarii unui targului de Craciun in Piata Victoriei. De asemenea, cei din piata au scandat lozincile precum: ”Insistam, nu cedam”, ”Firea pentru noi este Ceausescu doi”, ”Ultima solutie, inca o revolutie” etc. Protestatarii considera ca organizarea acestui targ in spatiul folosit de aproape un an de zile pentru proteste antiguvernamentale este doar un tertip folosit de catre Gabriela Firea pentru a inchide gura celor care ”lupta pentru justitie” si pentru ”eliminarea coruptiei”.

Se pare insa ca nici cei e la priamarie nu intentioneaza, de aceasta data, sa dea inapoi, asa ca montarea casutelor si a scenei pentru targul de Craciun ce urmeaza sa se deschida pe 5 decembrie continua.

Va reamintim ca Primaria Generala anunta in urma cu cateva zile, printr-un comunicat de presa ca Urmare a unei solicitari primite din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 5 – 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor „Targ de sarbatori – Festival de colinde si obiceiuri de iarna”. In acest scop, in alveola centrala a pietei vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si elevi, precum si artisti consacrati. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10.00 si 22.00.

CITESTE SI: Primaria Capitalei organizeaza un nou Targ de Sarbatori. Ce se va intampla cu protestele #rezist

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =