Incident periculos ieri seară la metrou. Două trenuri s-au ciocnit (ușor) pe Magistrala 1

metrou

A fost o seară cu emoții la metrou, ieri seară, pe Magistrala 1. Două garnituri au ajuns să circule pe aceeași linie dintr-o eroare pe care acum Metrorex o investighează.

Mai exact, unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua garnituri. Pentru că circulația se desfășura cu viteză redusă, nu se poate vorbi despre un impact, așa că, din fericire, nu au existat victime sau pagube materiale. Totuși, călătorii au tras o sperietură serioasă, mai ales că trenul în care se aflau a rămas blocat între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu pentru mai multe minute, iar cei de la metrou nu s-au grabit să anunțe prin sistemul de comunicare audio ce s-a întâmplat, ci doar că trenul va staționa “3 minute”. De altfel, până și anunțul publicat de companie pe site după evenimentul de ieri seară este evaziz, în cel mai bun caz:

“Metrorex informează că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren. Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.
Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.
În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale.
Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × four =