Inedit! Primăria Sectorului 4 anunță că oficiază cununii civile în aer liber

cununie civilă

Decizie inedită a Primăriei Sectorului 4. Administrația locală anunță că oficiază cununii civile oriunde vor viitorii soți, cu singurele condiții ca locul să fie în aer liber și să se afle în sectorul 4.

Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Băluță pe Facebook:

”Haideți să vă dau o veste bună!

V-ați hotărât să faceți pasul cel mare și să vă uniți destinul cu cel al persoanei iubite?

Începând din această lună vă puteți oficia cununia civilă chiar în locul în care v-ați cunoscut jumătatea sau acolo unde aveți cea mai frumoasă amintire împreună, atâta timp cât este în aer liber și se află în sectorul nostru.

Le urez tuturor celor care vor face acest pas să aibă un viitor frumos împreună!”

Cât este taxa și cum se face cererea pentru o cununie civilă în aer liber?

”Programarea oficierii căsătoriilor în afara sediului Serviciului de Stare Civilă Sector 4 din Str. Gramont nr. 26, Sector 4 se va face online pe site-ul https://programari.deps4.ro/casatorie, cu cel puțin 20 de zile înainte de data oficierii căsătoriei.”, potrivit unui anunț publicat pe pagina de internet a Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Sector 4.

Conform sursei citate, ulterior programării, unul dintre viitorii soți trebuie să se prezinte la sediul Serviciului de Stare Civilă Sector 4 din Str. Gramont nr. 26, Sector 4 în vederea completării cererii în fața ofițerului de stare civilă (Anexa nr. 24 la H.G. 64/2011). Rezoluția cererii va fi comunicată solicitanților, urmând ca viitorii soți să se prezinte împreună în vederea depunerii dosarului de căsătorie conform prevederilor legale.

Taxa este de 1500 lei, se achită după aprobarea cererii și se va prezenta dovada achitării acesteia în momentul depunerii dosarului de căsătorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × two =