Informare OFICIALA COVID – 19 – Grupul de Comunicare Strategica, 5 MARTIE 2020, ora 10.00

COVID

Va prezentam informarea oficiala pe tema COVID – 19, publicata astazi, 5 martie 2020, de catre Grupul de Comunicare Strategica (Miniterul Afacerilor Interne):

“Astazi, 5 martie, la nivel national sunt in carantina institutionalizata 38 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

Va reamintim ca pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul tarii noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat dupa ce doua teste au iesit negative la un interval de 24 de ore unul de celalalt. Barbatul a fost externat.

Ceilalti 5 pacienti sunt internati la Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, starea acestora de sanatatea fiind in acest moment buna.

In cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost inregistrate 69 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

Anchetele epidemiologice la Suceava si Timisoara continua pentru a identifica toate persoanele cu care pacientii depistati pozitiv ieri au intrat in contact.

Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv sa respecte regulile de carantina si izolare si sa nu incerce sa viziteze pacientii internati, pentru ca acestia stau in izolare completa pana cand sunt declarati vindecati.

Cei doi cetateni romani infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus) si internati intr-un spital din Japonia au fost declarati vindecati si vor fi externati. Cetatenii romani se vor intoarce in tara.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european si global, facand precizarea ca Romania se numara printre statele cel mai putin afectate de acest virus.

Astfel, pana la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit.”

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten + 16 =