Revista presei generaliste – 14 ianuarie: Despre facturi la energie, inflatie, cresterea numarului de infectari cu coronavirus, schimbarea regulilor de functionare a scolilor in pandemie si alte subiecte

Enel

B365 scrie despre brambureala produsa de deciziile schimbate de la o zi la alta in pandemie: cei care suporta consecintele razgandirii autoritatilor sunt elevii si parintii acestora. Libertatea ne informeaza ca asistam la o noua crestere a numarului de cazuri de infectare cu coronavirus, iar Observatorul Antenei 1 ne atrage atentia ca inflatia a ajuns deja la un nivel greu de suportat de catre populatie, cu scumpiri semnificative ale produselor si serviciilor. Digi24 scrie ca ANPC a dat amenzi usturatoare companiilor din energie care au emis facturi false. Nu in ultimul rand, Agerpres informeaza ca Ministerul Sanatatii a modificat Protocolul de tratament al infectiei cuy virusul SARS-CoV-2.

B365: O mama catre copil, in statie la metrou: “Cand mai ai mate?” Copilul rade: “Stai sa-l sun pe Arafat!” Normal, ca iar se schimba regulile de inchis si deschis scoli / Ce zice intr-o seara, dupa ora 20:00, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta? Zice asa CNSU: Scolile nu se mai inchid in functie de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale. Deci, scolile nu vor mai functiona in sistem fizic sau online in functie de rata de vaccinare in randul cadrelor didactice, ci in functie de gradul de ocupare a paturilor destinate pacientilor COVID la nivel de judet.

Libertatea: O noua zi cu aproape 10.000 de noi infectari COVID in Romania / Autoritatile au anuntat vineri 9.884 de cazuri de infectare cu coronavirus depistate in ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care trei anterioare. Este a doua zi in care Romania se apropie de pragul de 10.000 de cazuri noi, dupa cele 9.785 raportate in ziua anterioara.

Observator: Inflatia a crescut la 8,19% in decembrie 2021. Lista INS cu cele mai mari scumpiri inregistrate / Rata anuala a inflatiei in luna decembrie 2021 a urcat la 8,2%, comparativ cu luna decembrie 2020, arata datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Marfurile nealimentare s-au scumpit in decembrie 2021 fata de decembrie 2020 cu 10,73%, marfurile alimentare cu 6,69%, iar serviciile cu 4,49%.

Digi24: Companiile din energie care au emis facturi ilegale persoanelor fizice, amendate si obligate sa le recalculeze / Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi in valoare de 450.000 de lei unui numar de 27 de companii furnizoare de electricitate si de gaze naturale, in cadrul controalelor derulate de Comandamentul pentru Energie al institutiei in perioada 6-13 ianuarie, se mentioneaza intr-un comunicat transmis vineri de ANPC. In aceasta prima saptamana a controalelor, comisarii ANPC au verificat 72 de puncte de lucru ale operatorilor economici furnizori de energie din intreaga tara, se precizeaza in comunicat.

Agerpres: Ministerul Sanatatii anunta, vineri, ca a modificat Protocolul de tratament al infectiei cu virusul SARS-CoV-2 / Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, schimbarile vizeaza cresterea accesibilitatii pacientului la tratament precoce in ambulatoriu.

“Conform modificarilor, medicatia antivirala orala va putea fi prescrisa in centrele ambulatorii de evaluare de catre medicii de orice specialitate pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, in viitor, in farmaciile cu circuit deschis, numai pe baza de prescriptie medicala”, precizeaza sursa citata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two + six =