INFORMATII UTILE – A inceput recensamantul populatiei si locuintelor

recensamantul populatiei

Astazi a inceput recensamantul populatiei si locuintelor. Oamenii pot completa formularele online, de pe orice dispozitiv de tip smartphone, tableta, laptop sau calculator, care sa aiba, bineinteles, acces la internet. Adresa care trebuie accesata este www.recensamantromania.ro, anunta autoritatile.

Trebuie precizat ca Recensamantul este o actiune care se trebuia sa se desfasoare inca de anul trecut, dar din cauza pandemiei COVID-19 a fost amanata cu un an.

De asemenea, se pare ca la ora redactarii acestui articol, platforma principala de autorecenzare nu functioneaza, autoritatile afirmand ca platforma a cazut din cauza numarului mare de accesari simultane.

“Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populatie pentru accesarea platformei de autorecenzare in primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensamantului Populatiei si Locuintelor a fost suprasolicitat. Astfel, pana la suplimentarea resurselor de natura tehnica, rugam persoanele care doresc sa se autorecenzeze sa acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului National de Statistica la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru interesul manifestat”, anunta Institului National de Statistica.

Mai trebuie spus ca autentificarea in platforma se face prin introducerea CNP-ului.

Precizari importante de pa Primaria Sectorului 4 pe marginea Recensamantului

Potrivit unei postari pe Facebook a primarului Sectorului 4, Daniel Baluta, in cazul in care intampinati dificultati puteti solicita ajutorul functionarilor primariei, pe care ii veti gasi in cadrul celor 4 puncte fixe pe care Primaria Sectorului 4 le-a amenajat in acest sens. Locatiile sunt urmatoarele: Centrul European Cultural si de Tineret „Nicolae Balcescu” (str. 11 Iunie, nr. 41), Centrul Comercial Grand Arena (bd. Metalurgiei, nr. 12-18, etaj 1, in cadrul Biroului Unic), Scoala Gimnaziala Nr. 190 (fosta Scoala Gimnaziala Nr. 100, bd. Calea Vacaresti, nr. 296), Scoala Gimnaziala „George Bacovia” (str. Stoian Militaru, nr. 72).

Important de stiut este ca recensamantul online se desfasoara de astazi si pana pe 15 mai, iar pentru cei care nu au acces la internet, intre 16 mai si 17 iulie recensamantul se va face in mod direct, cu ajutorul recenzorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + 10 =