INFORMAȚII UTILE: Din 2 iulie se implementează sensuri unice pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru

sensuri unice

Primăria Sectorului 4 anunță implmentarea unor soluții menite să fluidizeze traficul pe trei străzi importante care fac legătura între Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței. Este vorba despre stabilirea de sensuri unice pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru începând cu data de 2 iulie 2023, după cum se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

„Începând cu data de 02 iulie a.c., se vor amenaja sensuri unice pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru, după cum urmează:

  • pe străzile Alunișului și Ghimpați, dinspre Șoseaua Olteniței spre Șoseaua Giurgiului;
  • pe strada Stoian Militaru, dinspre Șoseaua Giurgiului spre Șoseaua Olteniței.”

La fel de important, intersecția străzii Stoian Militaru cu Șoseaua Olteniței a fost semaforizată, noul sistem urmând să fie pus în funcțiune odată cu implementarea sensului unic.

Totodată, programul de funcționare al instalației de semaforizare, situată la intersecția Șoseaua Giurgiului – Strada Ghimpați – Strada Toporași, va fi modificat pentru asigurarea unei fluențe corespunzătoare dinspre Strada Toporași către Strada Stoian Militaru.

Lucrările ce vor fi demarate, la sfârșitul acestei săptămâni, au fost avizate de către specialiștii Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București și de către Brigada Rutieră.

„Concomitent cu implementarea acestor măsuri, având în vedere numărul mare de solicitări cu privire la suplimentarea locurilor de parcare, pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru vor fi amenajate și noi locuri de parcare ce vor fi atribuite riveranilor.”

Toate aceste soluții de resistematizare a circulației rutiere fac parte din Programul de ”Regenerare Urbană”, demarat la nivelul Sectorului 4 încă de acum cinci ani, cu lărgirea bulevardelor de la două la patru benzi, și continuat astăzi cu ordonarea circulației rutiere pe străzile secundare, cu scopul de a crea condiții decente pentru un trafic fluent și aerisit, care să reducă poluarea aerului și timpii petrecuți în trafic.”, se mai arată în comunicatul de presă al primăriei de sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × three =