Ironii romanesti: Trotuarul gradinitei “101 dalmatieni” este plin de mizerie de la animale de companie

animale de companie

Pe cuvantul nostru de onoare, nu este o gluma. Trotuarul din fata gradinitei “101 dalmatieni”, de pe strada Aliorului, nr. 264, sector 4, este plin mizeria pe care proprietarii de animale de companie nu o strang. Evident, esti tentat sa faci o gluma pe seama coicidentei: adica ce sanse ar fi intr-un oras civilizat ca trotuarul unei gradinite care se numeste “101 dalmatieni” sa fie plin de rahati de caine? Se pare ca, din nou, realitatea romaneasca bate filmul…

Informatia aproape hilara vine de la cititorul nostru T. C. care ne spune ca este nevoit sa faca slalom printre dezectiile de animale de companie de doua ori pe zi. O data dimineata, cand isi duce copilul la gradinita amintita, si o data seara, cand il ia de acolo. Ai fi tentat sa spui ca situatia este generata de topirea zapezii, insa cititorul nostru afirma ca si inainte de ninsoare trotuarul era un fel de camp minat cu noroc de caine.

“Am o intrebare pentru primarie sector 4 sau adp. In fiecare zi cand ducem copilul la gradinita dimineata sau il iau seara, suntem nevoiti sa facem pe TROTUARUL DIN FATA GRADINITEI slalom printre RAHATI DE ANIMALE DOMESTICE. Cum se poate rezolva aceasta situatie si cine nu isi face treaba? Toate acestea se petrec pe trotuarul gradinitei 101 dalmatieni, nr. 264, pe strada Aliorului”, dupa cum ne scrie T. C.

Cel mai comod pentru noi, ar fi sa dam vina pe administratia locala pentru situatia asta (si nu numai, cam la fel se intampla peste tot prin sector si in Bucuresti, in general). Numai ca, de data asta e cam greu sa arati cu degetul spre primarie, in conditiile in care doar noi am scris de vreo trei sau patru ori pe marginea campaniilor desfasurate de administratia locala pentru educarea populatiei posesoare de caini.

TE-AR PUTEA INTERESA SI: Iata ce amenzi risca posesorii de animale din Sectorul 4 daca nu respecta legea

animale

Desigur, nu generalizam, sunt foarte multi proprietari de animale de companie care strang in urma acestora. Dar realitatea este ca sunt, de asemenea, si foarte multi care NU o fac. Asta, in ciuda campaniilor primariei si chiar in ciuda amenzilor pe care le risca stapanii de caini care nu se obosesc sa curete dupa animale. Solutia? Pai una ar fi ca politia locala sa dea cu adevarat amenzi pentru astfel de comportamente. Dar toti trebuie sa fim constienti ca aceeasi politie locala este pusa intr-o situatie penibila, amendarea celor care sufera grav de nesimtire fiind posibila daca acestia din urma sunt prinsi in …flagrant. Acum, pe bune, ce sa faca politia locala, sa pandeasca si sa fileze oamenii care isi plimba cainii? Solutia este una singura: sa constientizam toti cei care avem animale de companie ca trebuie sa ii respectam pe ceilalti locuitori si sa facem “efortul” sa strangem dupa animalele noastre de companie. Problema asta este la nivel de educatie a fiecaruia dintre noi, nu la primarie.

Obligatiile stapanilor de animale de companie, conform  art. 34, alin. (1), lit. a din H.C.G.M.B. nr.120/2010:

  • sa detina asupra lor materialele necesare pentru curatarea dejectiilor fiziologice (matura, faras, pungi etc.);
  • sa nu permita accesul animalelor de companie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuinte, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere a produselor agroalimentare;
  • sa tina animalele in lesa, iar celor din categoria cainilor agresivi sa le puna obligatoriu botnite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 4 =