Liberalii ataca decizia Consiliului Local Sector 4 de interzicere a gratarelor si comercializarii alcoolului in apropierea scolilor si parcurilor

interzicere a gratarelor

Consilierul Local Razvan Sava, fost interimar al Capitalei, a anuntat pe Facebook  demararea unei campanii de strangere de semnaturi impotriva hotararii Consiliului Local Sector 4 prin care se interzice folosirea cosurilor de fum (pe romaneste, gratare) in parcuri si in apropierea parcurilor, dar si comercializarea alcoolului pe o raza de o suta de metri in jurul locurilor de joaca, parcurilor si scolilor.

“Pentru a da curs zecilor de solicitări primite de la cetățenii sectorului 4, în cadrul ședinței de aseară (19 octombrie -n.r.) a filialei de sector a Partidului Național Liberal s-a decis demararea unei campanii de strângere de semnături împotriva hotărârii inițiate de primarul pesedist Daniel Băluță prin care se interzice folosirea coșurilor de fum și comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază de 100 de metri în jurul locurilor de joacă și al parcurilor. Partidul Național Liberal consideră că acest proiect susținut de PSD reprezintă un atentat grav la adresa inițiativei private.”, scrie Razvan Sava pe pagina sa de Facebook.

Daca strangerea de semnaturi s-ar face doar pentru scoaterea prevederii care interzice gratarele, lucrurile ar fi rezonabile, iar initiativa Lui Razvan Sava ar fi pe placul multor locuitori din Sectorul 4. Insa, modificarea Hotararii cu efect implicit asupra activitatii de vanzare de produse alcoolice in apropierea scolilor, respectiv unda verde la comercializarea de alcool chiar sub nasul copiilor nu ni se pare tocmai o idee stralucita.

Nu in ultimul rand, desi postarea la care facem referire dateaza din 20 octombrie, liberalii nu au comunicat inca unde se face strangerea de semnaturi sau procedura… Poate s-au razgandit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 + seven =