Lucrările de consolidare la Planșeul Unirii vor începe, probabil, în toamna lui 2024!

Planșeul Unirii

Administrația Sectorului 4 este cea care va derula proiectul de consolidare pentru Planșeul Unirii, una dintre cele mai dificile și compleze lucrări desfășurate în Capitală. Tocmai din acest motiv, pregătirea șantierului și elaborarea proiectului în sine poate cele mai importante etape ale lucrării, iar primăria de sector anunță formarea unei „echipe de specialiști cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor”.

„În acest sens, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a avut astăzi (ieri – n.r.), la sediul primăriei, o întâlnire de lucru cu Sorin Gabrea, fostul arhitect-șef al Capitalei precum și cu arhitecții Viorel Constantinescu, fostul director general al Proiect București, și Marius Costea.

Aceștia vor face parte din echipa de specialiști formată la nivelul Sectorului 4, care va urmări îndeaproape lucrările de proiectare și de consolidare a obiectivului de infrastructură strategică din centrul Capitalei. În perioada următoare, echipei anterior menționate i se vor alătura și alți specialiști care își vor pune vasta experiență în slujba comunității Sectorului 4.”, potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

Momentan, Primăria Sectorului 4 are în derulare procedura de licitație publică pentru atribuirea contractului, estimat la o valoare maximală de 850 de milioane de lei, etapa urmând să se încheie până la finalul acestui an. Ulterior semnării contractului este estimat un termen de nouă luni pentru proiectarea lucrărilor și 18 luni pentru execuția acestora. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta ca șantierul să fie deschis cel mai devreme la sfârșitul anul viitor.

Starea Planșeului Unirii impune intervenții ample urgente pentru punerea în siguranță, conform celor două expertize tehnice realizate de către specialiștii Universității Tehnice de Construcții București și care încadrează atât Planșeul Unirii, cât și Pasajul Unirii în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Vă reamintim că Primăria Sectorului 4 și-a asumat, în aprilie 2022, punerea în siguranță și consolidarea celor două obiective de importanță strategică pentru Capitală, Pasajul Unirii și Planșeul Unirii.

„Cât privește lucrările executate deja în interiorul Pasajului rutier Unirii, acestea nu vor fi afectate fundamental odată cu refacerea Planșeului Unirii, întrucât majoritatea elementelor de siguranță montate în pasaj pot fi demontate și, ulterior finalizării lucrărilor, vor fi readuse pe poziție, așa cum a anunțat recent edilul Sectorului 4, Daniel Băluță.”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 3 =