Se pare ca va fi “dans, antren si muzica” politica in Consiliul Local al Sectorului 4. Iata de ce!

Consiliul Local al Sectorului 4

Daca victoria candidatului PSD in confruntarea pentru primaria Sectorului 4 este de necontestat, nu acelasi lucru se poate spune si despre rezultatul in Consiliul local al sectorului 4, unde se pare ca se va da o batalie zdravana pentru orice proiect de acum inainte. Spunem acest lucru uitandu-ne la procentele pe care le are fiecare partid aici si la aliantele care s-ar putea sa functioneze in continuare (sau nu, desigur).

Iata cum stau lucrurile in Consiliul Local potrivit rezultatelor partiale de la ora 14.30:

 • PSD are 37,17%
 • Alianta USR-PLUS are 28,58%
 • PNL are 15,94%
 • PMP are 6,55%
 • PER are 3,50%

*ATENTIE, procentele de mai sus nu reprezinta cifrele finale!

Un calcul simplu ar arata ca daca PNL si USR-PLUS vor merge pe aceeasi directie si vor sustine proiectele comune in administratia locala (apropo de asta, acum intervine cu adevarat proba loialitatii), se vor putea opune eficient unor proiecte propuse de catre PSD, recte Daniel Baluta. Deci vorbim despre o majoritate de peste 44,5% in Consiliul Local.

Lucrurile sunt, insa mai complicate

Pe de alta parte, insa, este stiut faptul ca PMP a fost un aliat destul de docil al PSD in fostul mandat, iar consilierii celor doua formatiuni ar putea aduce 43,7%.

Prin urmare, cele 3,5% procente ale Partidului Ecologist Roman  (PER) ar putea sa fie foarte pretioase pentru celelalte doua poluri de putere din Consiliul Local al sectorului 4, respectiv stanga – PSD vs. dreapta – PNL-USR-PLUS.

Va fi foarte interesant de urmarit ce se va intampla in continuare!

2 Comments

 1. Tudor

  September 28, 2020 at 5:01 pm

  Articolul este tendențios care nu corespunde adevărului. P. M. P nu a fost docil PMP a votat dor proiectele puse în slujba cetățenilor. Am votat și lângă PNL și La g PSD doar acele proiecte curate, am zis ca vom face opoziție constructiva la PSD. Nu suntem animale sa fim împotriva la orice

 2. Ice

  September 28, 2020 at 6:46 pm

  Pragul electoral este de 5%, deci cele 3.5% ale PER nu au nicio valoare. Mandatele vor fi repartizate catre partidele ce au obtinut pragul electoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + three =