Ce masuri anunta autoritatile din sectorul 4 in vederea combaterii unei posibile epidemii de coronavirus

coronavirus

Autoritatile din Sectorul 4 au anuntat, ieri, luarea mai multor masuri pentru combaterea unei posibile epidemii de coronavirus. Inainte sa va prezentam comunicatul de presa al primariei de sector, facem precizarea ca astfel de masuri sunt absolut normale iar lumea nu are niciun motiv sa intre in panica.

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a convocat ieri, 26 februarie 2020, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, avand ca tema masurile de preventie si solutii in vederea combaterii posibilei epidemii de coronavirus, se arata intr-un comunicat de presa al primariei pe care il publicam si noi, integral:

“Avand in vedere dispozitia nr. 523/25.02.2020, emisa de Ministerul Afacerilor Interne, prevederile H.G. nr. 2 si 3 din data de 24.02.2020, precum si dispozitiile Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a convocat astazi, 26 februarie 2020, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, avand ca tema masurile de preventie si solutii in vederea combaterii posibilei epidemii de coronavirus.

La sedinta au participat reprezentanti ai Sectorului 4, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Politiei Sectorului 4, iar in urma dezbaterilor, au fost stabilite urmatoarele masuri:

 1. Identificarea, impreuna cu managerii unitatilor medicale din sectorul 4 a mecanismelor de asigurarea a elementelor logistice privind carantina in spitale, dupa cum urmeaza:
 • Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va asigura, la cererea unitatilor sanitare care au nevoie de echipaje de politie locala, servicii de mentinere a linistii si ordinii publice in contextul unui flux mare de vizitatori si pacienti, cauzat de o eventuala stare de carantina;
 • Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va participa alaturi de unitatile medicale la mentinerea stocurilor de hrana necesara pacientilor la un nivel corespunzator;
 • Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va oferi orice suport logistic unitatilor sanitare, la cererea acestora;
 • Aceasta masura este deja indeplinita, intrucat primarul Daniel Baluta a avut intalnirea de lucru cu managerii spitalelor in cursul zilei de astazi.
 1. Totodata, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va veni in sprijinul autoritatilor cu atributii in domeniu, mentionate mai sus si va oferi suport logistic potentialilor bolnavi ce ar putea fi plasati in carantina.
 2. Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va pune la dispozitia autoritatilor competente, la cererea acestora, servicii de dezinfectie in spitalele de pe raza Sectorului 4.
 3. Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va completa rezervele de alimente, la cererea autoritatilor competente.
 4. Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va spori numarul unitatilor de patrulare ale politiei locale pe raza Sectorului 4 in vederea mentinerii linistii si ordinii publice.
 5. Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va pune la dispozitia autoritatilor competente, la cererea acestora, personal medical din reteaua D.G.A.S.P.C. Sector 4.
 6. Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va veni in sprijnul persoanelor care ar putea fi izolate la domiciliu si le va furniza acestora mijloacele de trai necesare in perioada izolarii – hrana, apa, medicamente, etc.

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti isi reafirma angajamentul de a oferi autoritatilor tot suportul necesar (paza, alimente, medicamente) si va aplica intocmai masurile stabilite de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, va continua, in urmatoarele doua saptamani, campania de informare a populatiei in vederea luarii masurilor de preventie si protectie impotriva virusurilor gripale, inclusiv a noului coronavirus.”

SURSA

Va reamintim ca Minnisterul Sanatatii a confirmat, ieri seara (miercuri 26 februarie), primul caz de infectie cu coronavirusul COVID-19 din Romania. Pacientul este din Gorj si se afla in carantina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 9 =