Metrorex face licitatie ca sa repuna pe sine trenul infipt in perete in depoul Berceni

trenul

Stim ca titlul suna cam ciudat, dar suntem convinsi ca va aduceti aminte de incidentul de acum un an de zile, cand doua vagoane ale unui tren Metrorex au sarit de pe sine, au spart parapetul de protectie si au ramas suspendate la vreo doi metri inaltime.

Ei bine, compania a decis sa apeleze la niste specialisti care sa “repuna in siguranta” trenul buclucas.

Distractia asta costa, conform anuntului facut chiar de catre Metrorex, vreo 500.000 de lei (fara TVA).

Iata comunicatul de presa al Metrorex:

“Pe data de 26 ianuarie 2019, un tren de metrou remorcat de catre o locomotiva, aflat in activitate de manevra in depoul Berceni, a fost implicat intr-un incident. Trenul implicat in incident nu circula cu calatori si nu a fost pusa in pericol siguranta acestora. Evenimentul a fost investigat de catre o comisie numita de AGIFER.
Pentru repunerea in siguranta a trenului pe sine, Metrorex a lansat si publicat o procedura de achizitie de tip licitatie simplificata, pe data de 23.01.2020, in SEAP. Obiectul procedurii de achizitie il reprezinta “Proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru punerea in siguranta a trenului CAF 1322-2322 din Depoul subteran Berceni (ridicare, degajare si repunere pe sine)”. Data limita pana la care cei interesati pot depune oferte este 13.02.2020, iar durata estimata a contractului este de maxim 90 zile.
De asemenea, precizam ca operatorii economici interesati sa participe la licitatie trebuie sa fie autorizati si supravegheati din punct de vedere tehnic si sa faca dovada omologarii tehnico-feroviare sau, dupa caz, a detinerii unui agrement feroviar pentru activitatile care fac obiectul contactului.
Valoarea estimata a contractului este de 500.000,00 lei, fara TVA.
Tinand cont de complexitatea operatiunilor implicate, pana la data lansarii licitatiei, Metrorex a achizitionat serviciile de specialitate ale unui expert tehnic autorizat in siguranta constructiilor. Acesta a intocmit un raport cu privire la siguranta structurii Depoului Berceni, astfel incat sa fie identificate posibilitatile tehnologice si solutiile de interventie necesare pentru eliberarea trenului implicat in incident.”

Sursa

CITESTE SI:  Magistrala de metrou Berceni – Pipera va intra in reabilitare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 4 =