Metrorex va vinde si cartele pentru o singura calatorie cu metroul

transport RATB Metrorex

In cel mult doua saptamani, Metrorex va vinde la ghisee mai multe tipuri de cartele, inclusiv cartele pentru o singura calatorie. Declaratia a fost facuta, ieri, de catre Marin Aldea, Directorul general al companiei, in cadrul Summit-ului Zilele Feroviare.

Pe langa comercializarea de cartele pentru o singura calatorie, care vor costa, cel mai probabil, 2,5 lei, Metrorex va pune la dispozitia calatorilor si alte tipuri de legitimatii. Este vorba despre legitimatiile de grup pentru 3, 4 sau 5 calatori, iar costul acestora va fi mai avantajos decat cumpararea cartelelor individuale.

CITESTE SI: S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al liniei 4 de metrou Lac Straulesti – Gara de Nord – Gara Progresu

Astfel, potrivit declaratiilor Directorului Metrorex, cartela de grup pentru trei persoane va costa 5 lei, ca si cartela de doua calatorii, in timp ce cartela pentru patru persoane va avea un tarif de 6.5 lei. Legitimatia de calatorie pentru 5 persoane va costa 8 lei. Conform declaratilor lui Marin Aldea, noile cartele de grup pe care le va vinde compania sunt destinate, in principal, familiilor si turistilor.

Abonamentul anual pentru calatoriile cu metroul costa 720 de lei, ceea ce inseamna ca acest tip de legitimatie ofera o luna si jumatate de calatorii gratuite cu metroul (raportat, desigur, la achizitionarea zilnica a unei cartele de doua calatorii   la abonamentul lunar).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =