Cand va fi gata noua statie supraterana de metrou Centura Berceni

Centura Berceni

Noua statie supraterana de metrou gandita pentru a prelungi magistrala 2 de metrou Pipera – Berceni, care va fi construita in apropiere de Centura Capitalei (zona de Sud) si se va numi cel mai probabil Centura Berceni, ar urma sa fie gata in 2020 – 2021, potrivit unor declaratii facute, astazi, de catre primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, in cadrul unei conferinte de presa.

Edilul a spus ca saptamana viitoare va semna contractul pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect. Va reamintim ca asocierea Primariei Sectorului 4 cu Metrorex pentru construirea unei statii de metrou la Centura Berceni a fost aprobata de catre Consiliul Local Sector 4 in luna iunie a.c.

Asa cum scriam la momentul respectiv, traseul metroului pe M2 se va extinde cu aproximativ 2 km, de la statia Berceni pana la viitoarea statie Centura Berceni.

CITESTE SI: Cand incep lucrarile la noua statie de metrou a Magistralei 2 si din banii cui

Circulatia se va face pe un singur fir, pe linia supraterana care exista deja, prin intermediul unui tren care va pendula intre statiile Centura Berceni si Berceni, iar investitia, care este estimata la circa 2,2 milioane euro, va fi asigurata de Primaria Sectorului 4.

Nu in ultimul rand, langa noua statie de metrou Centura Berceni va fi construita si o parcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − nine =