Cand incep lucrarile la noua statie de metrou a Magistralei 2 si din banii cui

metrou

Saptamana trecuta scriam ca Metrorex si Primaria Sectorului 4 au purtat o serie de discutii cu privire la derularea impreuna a unui proiect de extindere a Magistralei 2 de metrou cu o noua statie, intre statia Berceni si Soseaua de Centura. Ce nu stiam in momentul redactarii articolului era cand ar putea incepe lucrarile, avand in vedere ca trebuie urmate multe proceduri.

Viceprimarul de la sectorul 4 a venit, astazi, cu niste declaratii pe tema asta si cu o estimare legata de momentul inceperii lucrarilor. “Am avut deja discutii cu reprezentantii Metrorex pentru proiectul noii stații de metrou, astfel incat, dupa semnarea protocolului de colaborare se va putea incepe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrarii. In prezent, pe portiunea dintre Berceni, ultima statie de pe Magistrala 2 si locul viitoarei statii din apropierea liniei de centura exista o singura linie de suprafata, folosita pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem sa realizam investitia, dar asteptam de la Metrorex o estimare a costurilor, in baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni”, sustine Viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 4, reprezentantii administratiei locale vor semna, saptamana aceasta, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou.

Proiectul a fost aprobat saptamana trecuta de Consilul General al Municipiului Bucuresti.

Cat costa lucrarea nu stim, dar s-ar putea sa stim pe cine costa

Daca va asteptati ca noua statie de metrou sa fie realizata cu banii Metrorex, e posibil sa gresiti. Chiar primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, da de inteles ca proiectul va fi finantat (si) din bugetul local. “(…) Fiind vorba de o linie de suprafata, costurile pot fi sustinute din bugetul local al Sectorului 4“. Tot edilul argumenteaza, cumva, aceasta cheltuiala de la buget: “Oamenii din aceasta zona au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care sa aiba acces usor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezinta cea mai buna solutie”.

Oricum ar sta lucrurile, abia asteptam sa vedem estimarea de costuri la care lucreaza Metrorex si daca se va adeveri aceasta informatie care spune ca bugetul local (ala sarac si pipernicit, daca mai tineti minte…) va sustine si investitia asta.

1 Comment

  1. Bogdan

    October 2, 2018 at 1:45 pm

    Oamenii din zona tin de Popesti Leordeni, ca dor asa au buletinele, iar cei care vin din comuna Berceni coboara la Big.
    Acum daca ne apucam sa facem santiere pentru alte primarii si interese imobiliare ……

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 4 =