Nicusor Dan: “Daca cineva are probleme cu apa calda sau caldura, sa se adreseze primarului in functie, Gabriela Firea”

Nicusor Dan

UPDATE: replica Gabrielei Firea poate fi gasita la sfarsitul articolului.

La o luna de la alegerile locale, scandalul politic continua. Nicusor Dan, primarul ales al Capitalei, mai are de asteptat cel putin o saptamana pentru a-si prelua oficial si legal mandatul, in conditiile in care instanta trebuie sa analizeze nu mai putin de 52 de contestatii depuse de catre consilieri PSD. „In ultimele 4 saptamani, primarul Bucurestiului a fost Gabriela Firea. Daca cineva are probleme cu apa calda, trebuie sa intrebe pe primarul in functie al Bucurestiului, Gabriela Firea, si nu pe mine. Este un primar care si-a abandonat mandatul, obligatiile legale”, spune Nicusor Dan.

“Suntem la patru saptamani de la alegeri. Sunt multe orase, multe primarii in care primarii in functie si-au preluat mandatul deja de cateva zile si au inceput sa rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucuresti, insa, la Primaria Generala, o sa mai asteptam cel putin o saptamana din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au facut consilieri PSD si apropiati ai PSD-ului la hotararea Tribunalului prin care mi-a fost validata candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel Bucuresti”, a declarat Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa organizata, azi-dimineata, pe trotuarul de vizavi de sediul Primariei Capitalei.

Mai mult, primarul ales sustine ca majoritatea celor 52 de consilieri care contesta rezultatul alegerilor sunt “apropiati ai Gabrielei Firea”.

“Se vorbeste de frauda electorala, in acelasi stil conspirationist cu care PSD ne-a obisnuit in ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealalta. Se preiau inclusiv greselile de ortografie una din cealalta. Si se cere prin ele, nici mai mult, nici mai putin – acum la patru saptamani de la alegeri – decat reluarea alegerilor locale in Bucuresti”, a mai spus Nicusor Dan.

Nu in ultimul rand, Dan avertizeaza ca dupa preluarea in mod oficial a mandatului, va face o analiza foarte atenta a tuturor actelor care au fost semnate in aceasta perioada in Primaria Generala, pentru ca exista suspiciuni justificate ca intarzierea validarii are ca mobil acoperirea de catre PSD a unor nereguli.

Pana la ora publicarii acestei stiri, Gabriela Firea, inca primar al Capitalei, nu reactionase la acuzatiile lui Nicusor Dan.

UPDATE: Iata ca a venit si raspunsul primarului general in functie, Gabriela Firea, la afirmatiile facute in prima parte a acestei zile de catre primarul ales, Nicusor Dan. Preluam de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea, partial, replica acesteia, facuta publica in jurul orei 14.30:

“Acuzațiile formulate azi de Nicușor Dan, că nu își poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestații în instanță sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de “procesoman” si „contestatar de serviciu” pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiție prin care a blocat mii de proiecte ale administrației bucureștene. (…)În ceea ce privește afirmațiile sale despre ce s-a făcut în ultimii ani pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București, Nicușor Dan își începe mandatul cu o mare minciună. A câta?
Dacă ar ști sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din rețeaua de termoficare, adică echivalentul distanței dintre București și Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declarația sa și care reprezentau, de fapt, un singur segment de rețea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre șantierele de reabilitare a rețelei de termoficare. În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajați la RADET, în special în zona de intervenții în situații de avarie.
Domnule Nicușor Dan, informați-vă mai bine înainte de a-i critica pe alții!”

CITESTE SI: Cum va rezolva primarul ales problemele care vor aparea in aceasta iarna in Capitala!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 2 =