Cum va rezolva Nicusor Dan problemele care vor aparea in aceasta iarna in Capitala

Nicusor Dan

Noul primar General al Capitalei, Nicusor Dan, afirma, in cadrul unei aparitii televizate, ca va incerca sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se vor confrunta bucurestenii in iarna. In principal, vorbim despre furnizarea apei calde si caldurii de catre RADET, in sezonul acesta. Cum priveste noul primar, care va ocupa functia oficial din 10 octombrie, si eventuala necesitate de a inchide scolile odata cu inceperea ninsorilor in Bucuresti, vedeti in continuare.

Stocuri pentru avariile RADET si ELCEN

“Mandatul meu va incepe undeva in jur de 10 octombrie, iarna o sa inceapa pe 15 noiembrie, nu o sa putem sa schimbam conducte in perioada asta. Ce pot sa promit este ca in acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care in mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detectie a avariilor. Pe problema termoficarii sunt doua probleme – una de fond, ca trebuie sa inlocuim inelul principal, dureaza mult, dar ne vom apuca in primavara pentru ca avem banii europeni, si una de interventie rapida cand avariile se produc, pana cand vom rezolva problema mare de fond, si asta e ce pot sa promit acum”, a declarat, luni, Nicusor Dan, la B1 TV.

In ce situatie se inchid scolile iarna?

De asemenea, referindu-se la inchiderea scolilor in aceasta iarna din cauza ninsorilor, noul primar a spus:

„Nu, am considerat-o exagerata (decizia de inchidere – n.r.). Bine, daca este mare urgie si pot sa cada crengi, e posibil, dar pentru o ninsoare de 30 de centimetri nu se pune problema sa inchidem scolile”.

Astazi, noul edil a facut noi precizari legate de ceea ce va incerca sa rezolve in administratia locala:

“Prima problema este sa echilibram, in fine, sa vedem situatia bugetara, sa vedem cum putem sa o echilibram, pentru ca pare ca este foarte dificila.”

 Sistemul de termoficare din Bucuresti e intr-o situatie foarte dificila

 “M-am intalnit azi cu Claudiu Cretu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialistii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut sa vad concret cum s-a lucrat in ultimii ani de zile in domeniul termoficarii si m-am convins din nou ca sistemul de termoficare din Bucuresti e intr-o situatie foarte dificila. E important de aceea sa punem impreuna, cat mai repede, cele mai bune idei si solutii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar si a urgentelor privind apa calda si caldura. E un proces greu si nu trebuie sa pierdem timpul, ci sa venim cu solutii.”

Surse: Digi24 / B1TV

Sursa Foto: B1TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four − 1 =