Noi masuri anuntate de Metrorex, in contextul evolutiei pandemiei de COVID-19

metrorex

In contextul evolutiei pandemiei de COVID-19, pentru respectarea recomandarilor de preventie si in vederea limitarii riscului de raspandire a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul calatoriei cu metroul si urmare a actiunilor comune de cooperare cu reprezentantii Politiei pentru Transport Public, ISUB-IF si ai firmelor de paza ce efectueaza serviciul in metrou, incepand cu data de 20.10.2020 s-au dispus si respectiv s-au reiterat o serie de masuri pentru prevenirea supraaglomerarilor, anunta Metrorex intr-un comunicat de presa.

Astfel,

– personalul Metrorex cu atributii in supravegherea accesului in statii, personalul de conducere a trenului, precum si alt personal Metrorex au sarcini directe de urmarire a nivelului de aglomerare a statiilor. Pentru evitarea situatiilor de supraaglomerare, calatorii vor fi indrumati in vederea pastrarii distantei fizice. In vederea luarii de masuri operative, posibilele situatii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex catre factorii de decizie din cadrul societatii si Politiei Metrou.

– personalul Metrorex are sarcini de indrumare si informare a publicului calator prin statiile de sonorizare despre situatiile de aglomerare aparute si de atentionare a acestuia privind obligativitatea de a pastra distantarea si de a purta corect masca de protectie. In sprijinul publicului calator, in vederea indrumarii si limitarii situatiilor de supraaglomerare, actioneaza si cadre ale Politiei Metrou, alte forte de ordine publica si personal al firmelor de paza ce efectueaza serviciul in metrou.

– in cazul in care apar situatii ce implica urgente medicale in trenurile de metrou, personalul medical ce efectueaza interventia va avea in vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situatia o permite. Personalul de paza, impreuna cu Politia Metrou si cu alte forte de ordine publica, precum si salvatorii Metrorex vor asigura protectia zonei de interventie.

– personalul de paza, sustinut de Politia Metrou si alte forte de ordine publica, vor limita, dupa caz, accesul publicului calator in statiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerarii.

– personalul Metrorex va sprijini Politia Metrou, ce asigura actiuni de patrulare in statiile de metrou si interventii punctuale impreuna cu Jandarmeria, ISU si alte organe de ordine publica abilitate, in functie de situatia din teren.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × five =