O cladire de pe Calea Serban Voda se poate prabusi oricand peste pietoni. NIMENI nu a luat nicio masura

pericol

Pe Calea Serban Voda, la numarul 224, chiar langa fabrica Adesgo, moartea pandeste trecatorii. Nu, nu exageram deloc. Zidul unei cladiri cu o inaltime de peste 3 metri se poate prabusi oricand. Nu am reusit sa aflam cui apartine zidul (sau cladirea, pentru ca de pe trotuar este imposibil sa-ti dai seama exact ce a mai ramas din constructie), insa acest aspect conteaza mai putin. Ceea ce conteaza este ca autoritatile locale sunt impasibile la pericolul public pe care il reprezinta pentru orice pieton care merge pe trotuar aceasta portiune de pe Calea Serban Voda!

“Nu stationati! Pericol de prabusire!”

Trebuie sa recunoastem ca am trecut pe langa zidul respectiv aproape fara sa observam afisele (foi de hartie A4, imprimate) lipite chiar pe perete de cine stie cine (aproape sigur nu este mana primariei). A trebuit sa ne apropiem de zid ca sa vedem avertismentul mai clar. Surpriza: pe afise scrie “ATENTIE !!!! PERICOL DE PRABUSIRE. NU STATIONATI ! NU PARCATI!“.

Serban Voda 2

Imediat dupa ce am reusit sa descifram mesajul (mult prea mic pentru a putea fi citit de la o distanta sigura), ne-am departat de cladire. Apoi am observat ca zidul este deja inclinat amenintator spre trotuar si carosabil.

Serban Voda 3

Lucratorii de la primaria sectorului 4 nu par sa fi vazut nici ei zidul care sta sa cada peste oameni. Culmea este ca, in aceeasi zona (Calea Serban Voda), de curand au fost imbracate in plastic (fibra de sticla) bordurile de beton, deci era imposibil ca pericolul, aflat la vreo doi metri si jumatate de marginea trotuarului, sa treaca neobservat. Probabil ca imbracarea bordurilor in plastic este mult mai importanta decat semnalizarea corespunzatoare, macar, a pericolului care pandeste orice trecator (inclusiv masinile parcate in apropiere).

serban voda 4

Cel mai probabil, cei de la Primaria Sectorului 4 ne vor spune ca nu au competente legale sa intervina, pentru ca, la fel de probabil, proprietatea lasata in paragina si devenita pericol public este a vreunui “particular”. Asa ca nici nu ne mai obosim sa intrebam de ce nu a fost pus la pamant, pana acum, zidul cu potential de dezastru.

CITESTE SI: Imobil proiectat acum un secol pentru Ministerul de Finante, lasat la mila locatarilor

Dar ii putem intreba pe cei de la Primaria Sectorului 4 de ce nu s-au sinchisit sa restrictioneze accesul pietonilor pe portiunea de trotuar pe care o vedeti in imagini? De ce mai este permisa inca parcarea masinilor langa trotuar in aceeasi zona? Cine raspunde daca zidul se prabuseste peste oameni? De ce nu s-a facut nimic pentru a elimina acest pericol? Nu suntem convinsi ca vom primi raspunsuri de la primarie… Suntem convinsi insa ca in Romania nu este nevoie de un cutremur puternic pentru producerea unui dezastru. Din pacate, o nenorocire pot genera si autoritatile locale. Prin nepasare, incompetenta si inconstienta!

serban voda 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =