Schimbări majore în Eroii Revoluției. Primăria promite că zona va deveni cea mai aerisită intersecție din București

Eroii Revoluției

Treceri de pietoni eliminate și mutate în subteran, intersecții semaforizate, legături cu metroul și cu stațiile de tramvai, făcute printr-un pasaj pietonal, care traversează una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală! Artere de circulație lărgite, noi locuri de parcare, spații verzi și un sistem de iluminat public de ultimă generație (de tip smart). „Așa va arăta Piața Eroii Revoluției, la finalul lucrărilor de reorganizare a circulației rutiere și pietonale, care intră într-o nouă etapă a execuției lor.”, potrivit unui comunicat de presă al primăriei de sector.

Potrivit sursei citate, lucrările de resistematizare și de modernizare a sistemului rutier de la Eroii Revoluției vor continua în perioada următoare la suprafață:

„Mai exact, în momentul de față, constructorii realizează finisajele la nivelul pasajului subteran, iar apoi vor continua cu lucrări specifice de eliminare a trecerilor de pietoni și de relocare a acestora în interiorul tunelului.  Astfel, șoferii vor putea traversa intersecția într-un interval de timp cât mai scurt, pietonii vor circula în siguranță prin subteran, fapt ce va duce la fluidizarea întregului trafic, atât rutier cât și pietonal.

Mai mult, tot pentru fluidizarea circulației rutiere și pentru eliminarea blocajelor din trafic, autoritatea locală va lua măsuri de lărgire a părții carosabile, sens în care, pe Calea Șerban Vodă se vor amenaja încă două benzi de circulație în zona intersecției. Pentru aceste lucrări de lărgire, zilele trecute, echipele de intervenție au început să pregătească deja frontul de lucru necesar constructorilor și au eliberat domeniul public, pe al cărui amplasament se vor efectua lucrările de modernizare a sistemului rutier. Pentru aceasta, terenul respectiv a fost eliberat și, totodată, au fost dezafectate construcțiile aflate pe acesta, conform autorizației de desființare, emisă la începutul acestui an.”

Primăria mai precizează că imobilele în cauză au fost expropriate anul trecut, în vederea realizării de lucrări de utilitate publică, constând în regenerarea spațiilor publice din zonă, prin modernizarea sistemului rutier, a platformelor și a locurilor de parcare existente, a spațiului pietonal, a spațiilor verzi și a iluminatului public (de tip smart):

„În momentul de față, imobilele se află în proprietatea publică a Municipiului București și în administrarea Sectorului 4 al Capitalei, urmare a unei dispoziții de expropriere, emisă în anul 2022 și care reprezintă titlul de proprietate.

La momentul eliberării domeniului public, însă, în locația respectivă, au fost constatate o serie de nereguli. Astfel, pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică, au fost identificate construcții ilegale, neautorizate și nedeclarate, indicii de desfășurare a unor activități comerciale, fapte interzise, de altfel, conform unei hotărâri a instanței, dar și indicii de sustragere, în mod fraudulos, a curentului electric din rețeaua publică a Capitalei, constând într-un branșament ilegal la rețeaua publică de alimentare cu energie electrică a orașului. Toate acestea au fost aduse, de îndată, la cunoștința instituțiilor competente să constate, să verifice situația și să dispună măsurile ce se impun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + 16 =