Pana la finalul lui 2016 in toate statiile de metrou din Capitala vor exista terminale de plata contactless

program metrou

Bucurestiul va deveni a doua capitala europeana, dupa Londra, unde calatorii cu metroul vor putea folosi tehnologia contactless pentru a-si achita biletul.

Metrorex a anuntat, astazi, ca pana la sfarsitul anului toate cele 51 de statii de metrou din Bucuresti vor fi dotate cu aparate contactless pentru ca posesorii de carduri Visa si Mastercard sa le poata folosi pentru a-si achita calatoriile. Tehnologia se numeste contactless pentru ca permite plata fara sa fie nevoie ca utilizatorul sa introduca un card in POS, si nici PIN-ul, dupa cum scrie RomaniaTV.

De instalarea acestor aparate se ocupa BCR, iar pana la finalul lui 2016 vor fi instalate nu  ai putin de 164 de echipamente de acest fel in punctele de acces din statiile de metrou.

CITESTE SI: Inconstienta la superlativ: Metrorex NU a remediat problemele de siguranta semnalate de ISU inca din primavara

Ce ar mai trebui precizat este ca aparatele actuale de cartele de metrou clasice vor ramane functionale, pentru ca, desigur, nu toata lumea foloseste un card bancar.

O initiativa similara din partea Metrorex a existat prin 2010, iar atunci compania de transport subteran a avut un parteneriat cu BRD, dar din cauza unor limitari legate de emitentul cardurilor, proiectul s-a dovedit un esec, iar echipamentele au fost scoase din dotarea Metrorex.

Ca de obicei, nu ne putem abtine si suntem carcotasi, asa ca va spunem direct ca ne-ar fi placut mult mai mult o preocupare reala a sefilor Metrorex pentru siguranta calatorilor, decat pentru modul in care ni se iau banii pe calatoria cu metroul.

Sursa:  RomaniaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − 18 =