Panica nu ajuta la nimic! Chiar asa, avem cu adevarat motive sa ne isterizam din cauza coronavirusului si sa inchidem tot?

COVID-19

Nu stim cum trateaza altii subiectul situatiei generate de coronavirus in Romania (sau stim, dar nu comentam), dar noi consideram ca cel mai bun lucru in acest moment este un apel la calm si luciditate! Mai putina isterie e primul tratament.

Absolut toti responsabilii din domeniul medical indeamna la evitarea panicii inutile, marile lanturi de magazine incearca sa linisteasca populatia oferind garantii ca NU exista niciun motiv sa dam iama in rafturile centrelor comerciale, producatori de medicamente, de asemenea, spun ca NU exista pericolul unei crize de produse farmaceurice si chiar si ministrul Muncii iese cu un mesaj prin care indeamna angajatorii sa nu reactioneze exagerat in fata problemei.

De ce nu tin romanii cont de parerile avizate ale profesionistilor care incearca sa managerieze cat mai bine situatia? Greu de spus, greu de explicat. Se poarte reactiona si altfel, poate la situatii mult mai grave? Da, se poate. O demonstreaza belgienii. Nu mai lungim vorba, ci va propunem un text publicat de RFI si intitulat “Coronavirus: sunt belgienii inconștienți?”.

De ce Belgia? Pentru ca belgienii au deja un deces din cazua virusului si cel putin 400 de persoane infectate, dar in ciuda acestor cifre, fara indoiala cu mult mai grave decat ceea ce se intampla in Romania, Belgia nu a instituit nicio masura de carantina sau restrictie. Si nu e nici isterie.

Cititi articolul RFI aici: Coronavirus: sunt belgienii inconștienți?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − ten =